VIDEO: Bikeri u spomen na Marka Zoretića @ Kastav

bikeri_kastav1…u nastavku teksta pogledajte kratki isječak s defilea na 1. moto suretu ‘In memoriam Marko Zoretić’…
…susret je obilježila kampanja “Razmisli – dok piješ ne vozi”…
…u dva dana bikerskog druženja, prodefiliralo je nekoliko stotina motorista…

Kastav – Prošlog vikenda održan je prvi moto susret ‘In memoriam Marko Zoretić’, u spomen na prerano izgubljeni mladi život.
Ovaj susret simbolično se održava na dan Markovog rođendana pod geslom “Live to ride – ride to live”, a cijeli projekt je osmišljen kao svojevrsna kampanja kojom se želi probuditi svijest javnosti o problemima s kojima se motoristi svkodnevno susreću u prometu, posebno od strane vozača automobila. Prošle godine Marko je izgubio život, na motoru, u prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao vozač automobila u alkoholiziranom stanju.
bikeri_kastav3
Veliki broj moto klubova i društva, te bikera i bikerica svojim dolaskom su podržali ovaj susret i uživali u dva dana druženja i zabave. I dok je nedjelja bila ležerna, te rezervirana za spavanje i odlazak, subota je vrvila raznim događanjima. Tijekom dana, organiziran je defile, a nekoliko stotina motorista, napravilo je đir od Kastava do Jurdana, s kratkim zaustavljanjem kolone u Forest pubu – na pijači, nakon koje je uslijedio povratak u Kastav – te odlazak na posljednje počivalište Marka Zoretića.
– Prezadovoljna sam sa susretom. Bilo je jako puno ljudi, i sve je prošlo iznad svih mojih očekivanja, kazala nam je Silvia Zoretić, organizatorica moto susreta.
Subotnju večer, pored Šporove jame, do usijanja su doveli Gobac i Psihomodo pop, The River sharks i Night rain, te uvijek atraktivan striptiz. Naravno, da nije falilo ni bogate ponude ića i pića, no održana je i jedna hvale vrijedna akcija, koju je podržala i Zagrebačka pivovara za sigurnost motociklista.
– Ovu inicijativu prepoznala je Zagrebačka pivovara, koja je i sudjelovala na samom susretu, promocijom svoje kampanje “Razmisli – dok piješ ne vozi”, usmjerenoj protiv vožnje u alkoholiziranom stanju, čime je naša poruka upotpunjena. Na susretu je bio postavljen simulator za vožnju u alkoholiziranom stanju, dva info pulta, a posjetiteljima se dijelio i promotivni materijal, dodala je Silvia Zoretić
Sudeći po uspješnosti ovog susreta, ali i po najavama organizatora, još dugo vremena ćemo imati priliku izvještavati s moto susretu ‘In memoriam Marko Zoretić’. Organizatorima sve pohvale, a vozačima poruka – pazite na sve sudionike u prometu i ponašajte se odgovorno.
bikeri_kastav
bikeri_kastav2
1. moto susret In memoriam Marko Zoretić

Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Foto: Motoscena.com
Vezane vijesti:
VIDEO: 1. Moto susret – In memoriam Marko Zoretić

error: Content is protected !!