VIDEO Bogat i raznovrstan program i ove godine ispunit će Amfiteatar @ Matulji

Nastavak u kolovozu također donosi zanimljiv program, a osim sjajnih glazbenih imena u pripremi su filmske večeri te MATAFUN – Matulji teatar fest za djecu i mlade.

Matulji – Matuljske ljetne večeri i ove godine obilježit će zanimljiv i raznovrstan program najavile su na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji Eni Šebalj, zamjenica općinskog načelnika i Petra Ćulibrk, viša referentica za društvene djelatnost.

– Klapa Cambi, jedna od najpopularnijih klapa u Hrvatskoj otvorit će program 7. srpnja s početkom u 21 sat. Tjedan dana kasnije u matuljska publika uživat će uz zvuke slovenske tradicionalne glazbe uz sastav Avsenik, koji predvodi Saša Avsenik, treća generacija ove legendarne glazbene obitelji. Legendarni riječki rockeri iz Leta 3 nastupit će 21. srpnja, dok će srpanjski program zaokružiti čakavski mjuzikl ‘Kalafat, papagalo i batana’, autora Mensura Puhovca. Ulaz na sve programe, koji počinju u 21 sat je slobodan. 1. kolovoza u sklopu festivala Jerry Ricks blues Festivala nastupit će The Gamblersi iz Srbije i Edi Morožin Blues Band. Matulji etno jazz festival koji je na rasporedu 10. kolovoza donosi nastup funky banda Grapevine Babies te Martine Majerle i Maria Šimunovića. Big band Josipa Pepija Forenbachera zasvirat će na večeri standardnih i latino plesova 14. kolovoza te pozivamo svu publiku da ponese plesne cipele i da se zabavi s nama. Dva dana kasnije na rasporedu je koncert klasične glazbe Ronalda Brausa, istaknula je Eni Šebalj.

Nastavak u kolovozu također donosi zanimljiv program, a osim sjajnih glazbenih imena u pripremi su filmske večeri te MATAFUN – Matulji teatar fest za djecu i mlade.

– Kao i svake godine u kolovozu će se održati i filmske večeri pa će se tako u Amfiteatru prikazati jedan crtani i jedan igrani film. U sklopu programa 27 susjedstava Rijeke 2020 “Kina na egzotičnim lokacijama” 30. i 31. kolovoza u Memorijalnom centru Lipa prikazat će se četiri dokumentarna filma. Program Matuljskih ljetnih večeri obogatit će i nastupi udruga s područja Općine Matulji pa će se tako 2. kolovoza održati koncert muške klape Skalin, 25. kolovoza koncert KUD-a Učka Matulji i 31. kolovoza glazbeno scenski nastup MPZ Štorije Rukavac. MATAFUN – Matulji teatar fest za djecu i mlade s niz zanimljivih predstava i radionica na rasporedu je 23. i 24. kolovoza. U slučaju lošeg vremena nastupi će se odgoditi za nove datume o čemu će se javnost pravovremeno obavijestiti putem medija, web stranice Općine Matulji i Facebooka, istaknula je Petra Ćulibrk, viši referent za društvene djelatnost te dodala da sve informacije o programima građani mogu zatražiti slanjem upita na mail drustvene.djelatnosti@matulji.hr.

– Pozivamo sve građane da i ove godine provedu ugodno ljeto u Amfiteatru družeći se kroz kulturu na jedan ležeran način, rezimirala je Šebalj uz napomenu da ovakva druženja obično povuku i neke nove projekte i programe na opće zadovoljstvo.

error: Content is protected !!