VIDEO: Bogat program ovogodišnje Kuzmove @ Veli Brgud

liburnijanet_veli_brgud…čak četiri dana mještani će slaviti blagdan zaštitnika svog mjesta…
…ove godine organizira se prvi Tomos fest…
…u nastavku teksta poslušajte jedan veseli audio zapis najave Kuzmove 2011. godine…

Veli Brgud – Tradicionalna fešta Kuzmova 2011. održati će se ovog vikenda u Velom Brgudu, kada će Brgujci proslaviti blagdan zaštitnika svojeg mjesta, svetih Kuzme i Damjana.
Svojim gostima mještani Velog Brguda priredili su ove godine vrlo bogat i zanimljiv program u trajanju od čak četiri dana – red kapuza, red sporta, red glazbe…
liburnijanet_veli_brgud-1
Već u petak, 23. rujna, za sve posjetitelje Kuzmove bit će organizirana marenda, a na meniju će se naći fažol, dok će se u večernjim satima istog dana za dobar štimung pobrinuti Mustafi i gomile cuge po cijeni od 5 kuna.
Za subotu je pripremljen bogat program…
– Nećete arivat ni spat kako rabi, već sobotu ujutro na igrališti će počet Turnir va mićin nogometi. Počet ćemo nabijat na 10 i pol, na 3 je finale, a na 10 uvečer ćemo dat pehare. Zapodne će bit prvi TOMOS FEST, na 2 ure su prijave, a već na 3 će startat đir po seli. Poklje tega, oko 4 ure počinje i onaj natjecateljski del, slalom. Tu su i bogate nagrade za 2 klase dobrih starih Tomosi – za brzince i automatike. Nagradit ćemo i najstarijega Tomosa!! Uvečer repriza petka, samo još kapić pojačano, dodali su organizatori.
Nedjelju, 25. rujna, prijepodnevni sati rezervirani su za sv. misu u 11 i 30 sati, a samo sat vremena kasnije održati će se druženje uz klapsku pjesmu. 6. Brgujska kapuzijada (ziz konji i vozon kapuza kreće ziz dolca – Gromačnika) u kojoj sudjeluju Brgujski kapuzari i domaći muzikanti, a zatim slijede Prve Kapuzarske igre. Također nuditi će se kuhani brgujski kapuz, a sve uz zvuke veselog Štimung banda.
– Zapodne na 4 ure starta šesta, već moremo reć tradicionalna Kapuzijada va sklopu ke će bit održane, odigrane Prve kapuzarske igre. Nećemo van o temu niš poć va detalje, aš to se ne more ni opisat ča smo van parićali. Jednostavno, samo pridete, prijavite se i zaigrajte. Ko nećete igrat, pridite gljedat. Bit prvi pobjednik kapuzarskih igri će bit del povijesti aš će bit toliko dobro da ćemo drugo leto radi previše prijav morat organizirat Kapuzarsku olimpijadu. Čekaju vas nagrade za prvu i drugu ekipu, a da druge ekipe ne plaču celu večer, dobit ćeju i oni utješne nagrade, dodali su organizatori.
Molitva i procesija ”va crikvenin dolci”, održati će se u utorak, 27. rujna s početkom u 17 i 30 sati, dok će na koncelebriranoj sv. misi nastupiti združeni zborovi Brguda, Brešca, Zvoneće, Žejana i Muna, a misu predvodi msgr. Ivan Devčić.
kuzmova_2011
Kuzmova 2011. @ Brgud

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!