VIDEO: Bojan Simonič i Toni Družeta najavili kandidaturu @ Lovran

bojan simonič toni družeta alan sanković i branislav petković

bojan simonič toni družeta alan sanković i branislav petković

– Nadamo se da su građani prepoznali kvalitetan rad te da će nam ponovo dati povjerenje na izborima i omogućiti nastavak rada, a mi ćemo sve eventualne propuste koje smo uslijed neiskustva imali u prvom mandatu nastojati sada ispraviti, rezimirao je Simonič. Video prilog s jučerašnje tiskovne pogledajte u nastavku teksta.

Lovran – Aktualni načelnički tim na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji podržao je kandidaturu Bojana Simoniča (Akcija mladih) i Tonija Družete (Liburnijska stranka).

Bojan Simonič

Bojan Simonič

– Kao što znate ja se povlačim s pozicije načelnika općine Lovran i više se neću kandidirati, kao ni moj zamjenik. Zato danas predstavljamo dvije dobre osobe i dva buduća dobra kandidata za tu funkciju. Govorimo o dvije osobe koje su do sada činile dio načelničkog tima i koje su do sada dokazale da to znaju i mogu činiti i dalje. Govorim o Bojanu i Toniju kao izvrsnim osobama za tu funkciju, kazao je Alan Sanković, načelnik općine Lovran.

– Protekle sam četiri godine aktivno sudjelovao u konsolidaciji općinskog proračuna te sam kao njegov savjetnik za gospodarstvo sukreirao gospodarsku politiku. Moj angažman je bio u cijelosti pro bono, a za iduće razdoblje očekujem takav Sankovićev angažman kako bi zajedno mogli nastaviti započeto. Pred nama slijedi izrazito zahtjevno razdoblje u radu Općine. Poreznom reformom općine su ostale bez dijela prihoda te će morati osigurati nove izvore financiranja, istaknuo je Simonič.

Istaknuo je da će se započeti projekti u djelu financirati iz urbane aglomeracije, no da je za to potrebna osoba koja ima potrebna znanja i stručno iskustvo kako bi mogla donosit kvalitetne odluke.

– U idućoj godini planirani su i većim djelom pripremljeni projekti obnove Starog grada osnovne škole, izgradnje POS-ovih stanova te društvenog doma, dodao je Simonič uz napomenu da je za realizaciju ostalih projekata poput izgradnje javne garaže potrebno izmijeniti prostorni plan koji je dobrim djelom zastario.

Toni Družeta

Toni Družeta

U svom predstavljanju Toni Družeta istaknuo dosadašnji angažman u brojnim sportskim klubovima te dugogodišnji angažman u vijeću Mjesnog odbora Medveja.

– Kao član vijeća mjesnog odbora i općinski vijećnik zalažem zagovaram ideju mjesnih odbora kao savjetodavnih tijela pri općini Lovran te se zalažem za veću dostupnost sredstava za realizaciju manjih komunalnih zahvata unutar mjesnih odbora. Kao zamjenik načelnika zalagat ću se za realizaciju ideje Lovrana kao mjesta koje svoj prosperitet temelji na turizmu u sinergiji sa sportskim i kulturnim događanjima, brendiranju postojećih i stvaranju novih OPG-a, poboljšanju sportske infrastrukture poticanju stvaranja sadržaja i proizvoda u lovranskom zaleđu te stvaranju novih outdoor programa u niši adrenalinskog turizma, kazao je Toni Družeta.

– Nadamo se da su građani prepoznali kvalitetan rad te da će nam ponovo dati povjerenje na izborima i omogućiti nastavak rada, a mi ćemo sve eventualne propuste koje smo uslijed neiskustva imali u prvom mandatu nastojati sada ispraviti, rezimirao je Simonič.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!