VIDEO: Brežanska noć

brezanska_smKao i svih godina do sada tako i ove godine organizatori ” Brežanske noći” dijeliti će fažol, a pravo iznenađenje vas čeka u balonima. Kakvo? Pročitajte u nastavku…
Bregi- Deseta po redu ”Brežanska noć” upravo će ovoga vikenda proslaviti svoj jubilej. Donosimo vam presjek svih događanja za bogati brežanski vikend.
U petak, 19. lipnja u 18 sati započeti će turnir u potezanju ”špaga”, koja će okupiti ekipe zvončarskih grupa s ovog područja, ali će sudjelovat i profesionalci, konopaši iz Matulja, Jelenja i Buzeta.
Navečer u 20 sati očekuje se ”korša na zvonac”, gdje ćete imati priliku vidjeti kako izgleda brežanska inačica Sinjske alke. Razlika je u tome što natjecatelji na ”alku” jurišaju u karijolama. Nakon ovih zanimljivih sportskih aktivnosti slijedi grupa Kolaž koja će vas držati budnim do kasno u noć.
Drugoga dana u 14 sati započeti će biciklijada za najmlađe gdje će nam pokazati svoju spretnost u vožnji. U 16 sati startati će još jedan ”Giro di Bregi” koji se vozi na potezu Bregi – Lisina – Zvoneća – Bregi. Sudjelovati će i neki poznati biciklisti iz BBK ”Kvarner”, Saršoni te BBK ”Marun”, Lovran. Finale i polufinale u potezanju špage, kako za amatere tako i za profesionalce, započeti će u 18 sati. Jubilarna ” Brežanska noć” će s Lady Lunom uz već uobičajenu odličnu atmosferu dočekati svoj kraj.
Kao i svih godina do sada tako i ove godine organizatori ” Brežanske noći” dijeliti će fažol, a pravo iznenađenje vas čeka u balonima. Upravo za sve posjetitelje biti će podijeljeno 5.000 balona koji će biti pušteni u publiku i u kojima će biti skrivene nagrade. Fešta u Bregima svake je godine bila sve bolja i bolja, pa vjerujemo da će svoj vrhunac zabave upravo doživjeti na svoj deseti rođendan. Vidimo se !!!
Kolaž – Giuseppe Fiuman

Serena Calderara
Liburnija.net

error: Content is protected !!