VIDEO: ČAnsonfest @ Kastav

ans_smKastav – Na zatvaranju 19. Kastafskega kulturnega leta, u petak, 27. kolovoza na kastavskoj Crekvini s početkom u 20 i 30 sati održat će se 6. festival čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2010. Kao u svoja posljednja tri izdanja, 6. ČAnsonfest će imati produkcijski i natjecateljski karakter, jer Festival radi na poticanju stvaranja novih skladbi.
Najbolje skladbe pristigle na natječaj 6. ČAnsonfesta borit će se za nagrade ovogodišnjeg Festivala, koje su ujedno i novčane: Nagrada za najbolji tekst, Nagrada za najbolju skladbu – ČAnsonu, Nagrada za najbolju interpretaciju i Nagrada publike.
– Značajnu potvrdu kvalitete Festivala u proteklim godinama dala je i Hrvatska radio televizija emitirajući u svom programu snimke festivalskih večeri, dok će ga ove godine, nakon prošlogodišnjeg uspješnog izravnog prijenosa, Hrvatska televizija i po drugi put izravno prenositi, poručili su organizatori – udruge Kanat – Kastav i Kastafsko kulturno leto.
Dvije udruge već šestu godinu za redom vrlo uspješno organiziraju Festival čakavske šansone usmjeren k očuvanju i unapređenju čakavštine.
– Dosadašnji uspjeh Festivala, njegov pozitivan odjek, oduševljenje koje je izazvao, kako među publikom tako i među svim glazbenicima izvođačima te autorima čakavske šansone, opravdali su potrebu organizacije ovakvog specijaliziranog festivala usmjerenog k očuvanju čakavske besede izražene kroz glazbu, zaključuju organizatori.
Ovogodišnji izvođači su Danijel Načinović, Mirjana Bobuš, Duško Jeličić i Bonaca, Tina Vukov, Mirko Cetinski, Vivien Galetta, Bruno Krajcar, Igor Brešan, Voljen Grbac, Vesna Nežić Ružić, grupa Kolaž, grupa Yamas, Pešekani, Ruby Kolić, Olivera Baljak i mnogi drugi…
U pauzi ČAnsonfesta nastupiti će kantautor Anton Šuljić, a u slučaju lošeg vremena, festival održat će se u sportskoj dvorani Centar Zamet. Ulaznice, po cijeni od 70 kuna, mogu kupiti u Turističkog agenciji Kastavea, TIC-u i Kartomat na Korzu te na web stranici www.kulturaplus.com.
Daniel Načinović – Va Opatije @ Kastav

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!