VIDEO: Damir Mišković – Članovi kluba će odlučiti žele li da ja ostanem na čelu kluba @ Rijeka

Damir Mišković

Predsjednik Rijeke iznio je svoje mišljenje o stanju u hrvatskom nogometu, Hrvatskom nogometnom savezu i HNK Rijeka. Kompletnu tiskovnu konferenciju pogledajte u priloženom video isječku u nastavku teksta…

Rijeka – Damir Mišković, predsjednik HNK Rijeka, u danas je održao konferenciju za novinare na kojoj je govorio o nekoliko tema.

Predsjednik Rijeke iznio je svoje mišljenje o stanju u hrvatskom nogometu, Hrvatskom nogometnom savezu i HNK Rijeka.

Tiskovna je tematski bila podijeljena u tri dijela; u prvom dijelu bilo je govora o modelima i načinima financiranja nogometa i sporta uopće. Uvođenje poreza kladionicama, financiranje sporta dijelom iz tv pretplate, povećavanje boravišne pristojbe i izdvajanje jednog njenog dijela za sport, samo su neki od predloženih načina. Kako je Mišković istaknuo na spomenut način se financiraju klubovi u drugoj talijanskoj ligi pa s obzirom na to da je naša prva liga u tom rangu, povučena je paralela s tim, također je navedeno da financijska sredstva u Italiji raspoređuje udruženje prvoligaša, a ne sam savez.

S današnje tiskovne

Drugi dio tiskovne bio je vezan uz aktualne izbore u HNS-u. Navedeno je da je Rijeka u početku te priče imala svog kandidata za mjesto predsjednika (Kustić), te da nakon njegovog odustajanja od kandidature ne podržava niti Šukera niti Šimića. Razgovori su vođeni i s jednim i s drugim kandidatom u to u nekoliko navrata.

Posljednji dio izlaganja bio je vezan uz HNK Rijeku. Istaknuto je da će se svim članovima kluba putem maila postaviti pitanje o tome žele li da Rijeku i dalje vodi ova garnitura ljudi na čelu s Damirom Miškovićem, a ovisno o rezultatima ankete (koji bi se trebali znati u roku od tri dana), poduzeti će se (ili neće) daljnji koraci. Rečeno je da je u pripremi papirologija koja bi omogućila obitelji Mišković da otkupi 70 % dionica kluba i tako postane većinski vlasnik kluba (to ovisi o rezultatima glasanja članova). Predsjednik je dodao da se našao s predstavnicima Armade te da se razgovaralo o problemima koje muče obije strane.

Tekst i foto: Marin Ružić / PodUčkun.net

error: Content is protected !!