[VIDEO] Darko Varljen: Želimo sudjelovati u politici grada Opatije te osim starima pomoći i mladima i socijalno nesigurnima

Varljen je poručio da će gradonačelnik kojem Opatijci poklone povjerenje imati i njihovu podršku ako bude ‘razuman i skladu s njihovim idejama i programom’. Što su još Simper i Varljen istaknuli provjerite u priloženom videu…

Opatija – Predstavnici HSU-a Opatija, predvođeni predsjednikom ogranka Darkom Varljenom jučer su održali druženje s građanima na Mrkatu. Osim predstavljanja programa i podjele promidžbenih materijala, opatijski umirovljenici održali su i tiskovnu konferenciju na kojoj su ponovili svoj program i pozvali birače da im poklone povjerenje.

– Želimo sudjelovati u politici grada Opatije, te osim starima pomoći i mladima i socijalno nesigurnima. Opatija je jako stara. 32% stanovništva je starije od 60 godina, a 23% stariji su od 65 godina po popisu iz 2011. godine, a sad je situacija vjerojatno još gora. Djelovanje Hrvatske stranke umirovljenika u budućem sazivu Gradskog vijeća Opatije i dalje će biti usmjereno prema unapređenju kvalitete života kao i očuvanje dostignute razine socijalne i materijalne sigurnosti umirovljenika. Poput novčane pomoći umirovljenicima s niskim mirovinama, postojećeg sufinanciranje smještaja u domovima za starije osobe, stranka će se i dalje zalagati za povećanje i poboljšanje smještajnih kapaciteta u njima, ali i prenamjenu Osnovne škole u Voloskom, u Dnevni boravak za umirovljenike i starije osobe, istaknuo je Varljen te dodao da će gradonačelnik kojem Opatijci poklone povjerenje imati i njihovu podršku ako bude ‘razuman i skladu s njihovim idejama i programom’.

– Želim iskoristiti naše znanje i iskustvo da Opatija bude što bolja. U našem programu obuhvatili smo puno konkretnih stvari od zajedničkog interesa, ali ima i nekih koje treba istaknuti. Primjerice, problem cijene vode koja je najskuplja u Hrvatskoj o kojoj svi šute je veliki problem, kao i problem smeća. Komunalna naknada je povećana, a smeća je sve više. Nadam se ako dobijemo svoj dio u gradskom vijeću da ćemo se zalagati za rješenje tih problema, poručio je Aldo Simper iz opatijskog HSU-a.

Što su još Simper i Varljen istaknuli provjerite u priloženom videu…

error: Content is protected !!