VIDEO: Diana i Opatija na filmu pred milijunima gledatelja @ Opatija

Liburnija.net: Naomi Watts na terasi hotela Kvarner @ Opatija

Liburnija.net: Naomi Watts na terasi hotela Kvarner @ Opatija

Dobra je to vijest za Opatiju, budući da je velik dio filma sniman upravo u ovome gradu, što znači da će se njene poznate lokacije približiti mnogim potencijalnim posjetiteljima na način bolji nego što bi to mogle učiniti bilo kakve reklame.

Opatija – Film ”Diana”, baziran na posljednje dvije godine života engleske ”princeze srca”, počeo se ovog četvrtka prikazivati i u Hrvatskoj, nakon što je diljem svijeta privukao milijune gledatelja.

Dobra je to vijest za Opatiju, budući da je velik dio filma u kojem glavnu ulogu tumači Naomi Watts sniman upravo u ovome gradu, što znači da će se njene poznate lokacije približiti mnogim potencijalnim posjetiteljima na način bolji nego što bi to mogle učiniti bilo kakve reklame.

Iako su kritičari sasjekli film, zanimljiva i kontroverzna priča koja uključuje ljubav ”Lady Di” i egipatskog liječnika Hasanata Khana pronašla je put do široke publike, te tako predstavila i opatijske turističke adute.

Naime, već i iz trailera koji možete pogledati u nastavku, jasno je da se raskoš i romantika opatijske arhitekture odlično uklopila u vizualni identitet filma, a vidljive su i ”ušminkana” Zlatna sala hotela Imperijal te atraktivan kadar pročelja i terase hotela Kvarner snimljen iz parka Angiolina.

Uz ”Dianu”, posljednjih godina Opatiju su kao lokalitet za filmska zbivanja iskoristili i mnogi drugi filmaši, a među najpoznatije projekte ubrajaju se film ceste ”Move On” s Madsom Mikkelsenom, poznatim kao televizijski Hannibal Lecter, i njemačka tv drama ”Na putu s Elzom”, dok je najnoviji finski film ”No, Thank You”, čije su ekipe provele nekoliko tjedana ovog ljeta snimajući u opatijskim parkovima, hotelima i vološćanskom mandraću.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!