VIDEO: Dobitnica nagrade Emmy snima serijal o Hrvatskoj

ashley-colburn-3…dobitnica prestižne nagrade Emmy, za dokumentarac pod nazivom WOW Croatia, jučer je snimala Volosko…
…Claudio Frank poklonio je frišku sliku, koja će krasiti ured Wealth TV-a u San Diegu…
…u nastavku teksta pogledajte isječak iz nagrađenog dokumentarca – WOW Croatia…

Volosko – Ashley Colburn, mlada novinarka iz Sjedinjenih Američkih Država, za svoju matičnu televizijsku kuću Wealth TV, iznova kamerom bilježi zanimljivosti o hrvatskoj turističkoj ponudi, ali i o ljepotama ‘Lijepe naše’.
Dobitnica prestižne nagrade Emmy, za dokumentarac pod nazivom WOW Croatia, ponovo je posjetila Hrvatsku početkom lipnja prošle godine, kada je došla na dodjelu nagrade Zlatna penkala obzirom da je dobila nagradu za najbolju TV reportažu objavljenu na tržištu Amerike.

Ashley Colburn, Claudio Frank i Tomislav Krstulović

Ashley Colburn, Claudio Frank i Tomislav Krstulović


Ovogodišnji posjet Hrvatskoj, krenuo je iz Opatije gdje sa snimateljem Tomislavom Krstulovićem snima emisiju o Kvarneru, u sklopu koje je obišla otok Krk i Rab, Liburniju, Rijeku te Gorski kotar..
– Za moju fascinaciju Hrvatskom zaslužan je moj brat, koji se je vratio s godišnjeg i donio hrpu fotografija iz vaše predivne zemlje. Nakon uspjeha prvog filma kojeg sam snimila o Hrvatskoj, WOW Croatia, sada sam se vratila i snimam serijal, od 7 epizoda, koji će se prikazivati u Americi. Ime serijala vam ne smijem otkriti, još uvijek je tajna, kazala nam je Ashley Colburn.
U Voloskom smo ulovili ekipu koja je snimala vološćansku legendu, maestra Claudia Franka, na malom mulu.
– Ova slika je još friška, i naslikal san ju dok su me snimali, i sada gre drito va San Diego. Regalal san in naš Mandrać i barke, da va saken momente moru videt ko je najlepše mesto na svete, rekao nam je Claudio.
U svom kratkom posjetu Voloskom, osim Claudia, ekipa se je zaputila do Vile Kapetanović, no nisu ostali ravnodušni niti prema vološćanskim kalama i Madraću…
– Prilikom prikazivanja prvog dokumentarca, bilo je vrlo zanimljivo čuti povratne reakcije ljudi koji su gledali emisiju. Tako sam doživjela, da me je prepoznao djelatnik jednog hotela u Kaliforniji i kazao da je pogledao moju emisiju – i upravo se iz Hrvatske vratio kući.
Inače, u Hrvatskoj će za potrebe snimanja provesti dva do tri mjeseca, i nakon Kvarnera kreću prema Dubrovniku. Neimenovani serijal sadržavati će epizode podijeljene na slijedeće regije i gradove – Kvarner, Dubrovnik, Split, Istra, Slavonija, Zagreb i Zadar/Šibenik.
– Ovo je izuzetna promocija za Hrvatsku. Na najboljim mogući način dolazimo do gostiju koji će nas u budućnosti posjetiti, kazao nam je domaćin američke novinarke – Nikola Špehar.
Liburnija.net: Ashley Colburn, Claudio Frank i Tomislav Krstulović @ Volosko

Liburnija.net: Ashley Colburn, Claudio Frank i Tomislav Krstulović @ Volosko


WOW! Croatia

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!