VIDEO: Dočekajte skijašku i snowboard sezonu spremni @ XXL Sport

xxl_sport (7)

Servis XXL Sporta posjeduje potpuno nove Wintersteiger strojeve kakve nema niti jedan ski servis u bližem i daljnjem okruženju. Skije/boardovi u XXL Sportu servisiraju se ručno uz korištenje namodernijih svjetskih strojeva koristeći brusni kamen i keramičke diskove. Ovi elemenati nam pomažu poravnati bazu i rubnike. Također nam omogućava da prilagodimo bazu različitim strukturama te se omogućuje stvaranje različitih karakteristika skija/boarda. Sve informacije možete saznati na dok ostale detalje na ovom linku, ili na 051/403 451, odnosno mobitel 098/207926.

Rijeka – Tvrtka XXL SPORT je osnovana 2009. godine od strane zaljubljenika u sport odnosno strastvenih tenisača, skijaša i golfera. Službeni su ski servis CRO SKI POOL-a, INTERSORT-a Hrvatska i najpoznatijeg skijaškog “branda” ATOMIC-a te su ovlašteni za riješevanje svih ATOMIC reklamacija.

xxl_sport (2)

Kod nas možete pronaći veliki izbor Atomic opreme te također i iznajmiti neke od najnovijih modela Atomic skijaške opreme za sezonu 2013/2014. Exclusivno prodajemo poseban ATOMIC FIS RACE program skija,a po narudžbi u roku od par dana možete kod nas imati kompletan ATOMIC program skija, pancerica i ostale opreme a svema v posebnim željama, zahtijevima i uz naše stručno savjetovanje i pomoč pri odabiru idealne oprema za vas, poručili su iz tvrtke XXL
Servis XXL Sporta posjeduje potpuno nove Wintersteiger strojeve kakve nema niti jedan ski servis u bližem i daljnjem okruženju.

· Wintersteiger Sigma 350 Race System za ravnanje i izradu strukture klizne plohe na skijama & snowboardima
· Wintersteiger Trimjet za brušenje rubnika pod različitim kutevima s kermičkim diskovima
· Winterstiger Polyjet 130 za potpunu obnovu klizne plohe na skijama & snowboardima
· Reichmann BWM 350 za mazanje voskom i poliranje skija & snowboarda

xxl_sport (3)

Prilikom servisiranja vaše opreme koristimo najkvalitetnije proizvode renomiranih proizvođača Wintersteiger i Swix. Naš cilj je da omogućimo što bolje pripremljene skije&boardove,a naše godine iskustva su kvaliteta i garancija koju želimo za Vas.

XXL SPORT Ski&Board shop/service/rent nalazi se na adresi Slavka Krautzeka 8a, Rijeka. Sve informacije moćete dobiti na 051/403 451 te na mobitel 098/207926,. Mogućnosti plaćanja su gotovina i kreditne kartice.

SKIJE & SNOWBOARD

KADA?
Učestalost servisa ovisi o snježnim uvjetima, terenu i Vašem znanju.

Preporučamo servis:
· prije prvog sezonskog izlaska na snjeg
· nakon približno 4 dana na snjegu
· na kraju sezone
· veća oštećenja baze i rubnika treba popraviti odmah

Vrhunski servis znači da se svojstva Vaših skija/boarda prilagođavaju Vašim vještinama. Svojem serviseru jednostavno objasnite koji je Vaš stil skijanja/boardanja te na kojim stazama najviše uživate. S ovim podacima skije/board bit će servisirane u skladu s Vašim potrebama.

xxl_sport (1)

KAKO?
TEMELJNI KORACI PRILIKOM SERVISIRANJA SKIJA/BOARDA SU:
· Pregled. Gornja strana, baza i rubnici se obrišu kako bi se uklonila prljavštvina. Potom se skija/board pregleda od oštećenja.
· Popravak baze. Sva oštećenja poput ureza, utora i rupa ispunjuju se materijalom za popravak baze.
· Brušenje baze. Cjela se baza brusi kamenom te se izrađuje struktura. To omogućava veću apsorbciju voska. Struktura koja se formira u ovom procesu je najbolja metoda za prevenciju upijanja i trenja između baze i snjega. Rezultat: Vaše skije/board idu bolje i lakše prelaze s rubnika na rubnik. Za različite temperature i razne snježne uvjete potrebne su različite strukture. Mi u našem servisu znamo točno koje treba preporučiti.
· Brušenje rubnika. Rubnici se bruse između 0 i 2 stupnja, ovisno o sposobnostima skija/boarda koje priželjkujete. Revolucionarni WINTERSTEIGER keramični diskovi osiguravaju precizno nabrušene rubnike te pruža iznimno zadovoljstvo na snjegu. Veselite se lakom vijuganju i odličnom držanju na stazama.
· Mazanje. Zadnji korak pri svakom servisu je nanošenje vručeg voska. Time impregniramo bazu, štitimo ju od oštećenja i poboljšavamo učinak opreme prilikom vijuganja i spuštanja.
Redovito servisiranje i nekoliko jednostavnih mjera održavanja, koje sami možete napraviti, ostavit će Vaše skije/board u dobrom stanju!
· očistite i osušite bazu i rubnike nakon svakog dana na snjegu
· redovito koristite vosak za zaštitu baze
· popravite odmah sva oštećenja spremajte skije/board na hladnom i suhom mjestu

xxl_sport (5)

ZAŠTO?
U nekom trenutku svaki skijaš ili boarder želi imati servisiranu opremu u servisu. Neka pitanja koja nastaju kada klijenti dolaze u servis su, “Kako oni to servisiraju skije/bordove?”, “Kako oni znaju što učiniti sa skijama/bordovima?”. Pravo pitanje je uvijek: “Što zapravo dobar servis radi mojim skijama/boardu?”
U najjednostavnijem smislu baza skija/boarda treba biti ravna te treba imati oštre, bez igle te pod određenim kutom nabrušene rubnike. Ravnu ili “prava” skiju/board je lako okrenuti, držati na rubniku kroz zavoj te se zauzvrat osigurava odlično vijuganje.

Profesionalno brušenje rubnika osigurava beskompromisno prianjanje čak i u ledenim uvjetima na stazi. To štedi Vašu snagu i povećava sigurnost.

Postoje dvije osnovne stvari koje se događaju prilikom korištenja skija/boarda. Baza i bazni rubnici se potroše, a stranski rubnici postanu tupi.

Kada se baza i rubnici potroše mogu se pojavit dva stanja na dnu skije/boarda. Ta stanja se nazivaju skija/board s visokim rubnicima (EDGE HIGH SKI) odnosno dobije se KONKAVNA BAZA ili skija/board s visokom bazom (BASE HIGH SKI) odnosno dobije se KONVEKSNA BAZA.

xxl_sport (6)

Konkavna baza,skija/board s visokim rubnicima (EDGE HIGH SKI) imati će veći kontakta rubnicima nego bazom na snjeg.To daje skijašu/boarderu osječaj “kao da se nalazi na željezničkoj pruzi”. Konkavna baza čini teškoće prilikom zapoćinjanja zavoja te još više neugodnosti prilikom završavanja zavoja. Povratna informacija od skija/borda je nepravilna i čudna.Također biti će sporija zbog ovakvog stanja.

Konveksna baza, skija/board s visokom bazom (BASE HIGH SKI) imati će veći kontakt sa bazom nego rubnicima na snjeg.Ovo je rijeđe stanje od konkavne baze. Konveksna baza daje skijašu/boarder osjećaj “kao da pliva” bez primjerenog držanja rubnika ili će se osječati “kao da klizi po vodi”. Nedostatak držanja rubnika rezultira se kao klizanje a ne kao carving vožnja.

Posljednji korak prilikom servisiranja je mazanje. Vosak štiti bazu od oksidacije (isušivanja), a donekle i od ogrebotina koje bi mogle biti još veće bez voskom namazane baze. Na kraju vosak daje glatku vožnju kroz zavoje razbijajući trenje između skija/boarda i snjega.

xxl_sport (4)

Ovi uvjeti mogu se pravilno ispraviti odgovarajućim servisiranjem opreme u profesionalnim servisima koji upotrebljavaju najmoderniju tehnologiju i procedure da dovedu opremu u respektabilno stanje kako bi se uživalo u sportskim aktivnostima na snjegu.

Tako pripremljene skije/bord pružaju iznimno zadovoljstvo na snjegu. Skije/boardovi u XXL Sportu servisiraju se ručno uz korištenje namodernijih svjetskih strojeva koristeći brusni kamen i keramičke diskove. Ovi elemenati nam pomažu poravnati bazu i rubnike. Također nam omogućava da prilagodimo bazu različitim strukturama te se omogućuje stvaranje različitih karakteristika skija/boarda. Rubnici su naoštreni pod kutom što pruža bolje klizanje, kontrolu i naravno izvandredno držanje rubnika uz ono najvažnije a to je sigurnost prilikom skijanja / bordanja

Promo PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net