[VIDEO] Dražen Vagaja: Vatrogastvo je poziv, a obuka traje cijeli život

Što smo još saznali u razgovoru s Draženom Vagajom provjerite u priloženom video prilogu…

Matulji – Za početak ovog radnog tjedna u emisiji 11 manje kvarat ugostili smo Dražena Vagaju iz Javne vatrogasne postrojbe Rijeka. Dražen nam je rekao nešto više o ovom plemenitom životnom pozivu- o tome kako izgleda njihov prosječan radni dan, o intervencijama, pripremama, ali i o Javnoj vatrogasnoj postrojbi Rijeka koja postoji više od 150 godina. Dotaknuli smo se i situacije u područjima pogođenim potresom, budući da su naše postrojbe na tim područjima od dana potresa.

U današnjoj emisiji 11 manje kvarat bili smo na Učki koja mami ljubitelje snježnih radosti, unatoč nešto nepovoljnijim vremenskim uvjetima. Dok neki uživaju u zimskim radostima, drugi se kupaju u moru, odnosno skoknuli smo do otoka Krka gdje ima i kupača unatoč pravim zimskim temperaturama.

Bili smo i na dočeku pripadnika državne intervencijske postrojbe Civilne zaštite iz Rijeke koji su se vratili u svoju bazu iz područja pogođenih potresom. O uzajamnom pomaganju DVD-ova svjedoči i prijateljstvo između DVD-a Sisol i njihovih austrijskih kolega koji su ovih dana došli na drašku rivu s potrebnom pomoći za područja pogođena potresom.

Došlo nam je i peto godišnje doba, tradicija se nastavlja unatoč pandemiji. Kako su maškare preuzele vlast u Crikvenici i općini Čavle, pogledajte u današnjoj emisiji.

error: Content is protected !!