VIDEO: El Macareno Sextet – Besprijekorni virtuoz i strast pokreta

jose_el_macarenoOpatija – El Macareno Sextet nastupiti će u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner, ovaj petak, 30. travnja s početkom u 20 sati. Jose El Macareno i njegov sekstet svojom kombinacijom briljantne virtuoznosti i strastvenog plesa nadahnjuje i oduševljava publiku diljem svijeta, a svaki njihov koncert je izvorna oda vrhunskoj flamenco izvedbi.
Svoju je karijeru El Macareno započeo u rodnoj Cordobi, a ved u 16-toj godini nastupa s najpoznatijim flamenco postavama diljem Europe. Od 1984-‘87, predaje na katedri za Flamenco gitaru na sveučilištu u Essenu, a od 1994, po povratku u rodnu Andaluziju, “mjesto njegove vječne glazbene inspiracije”, postaje ravnateljem Međunarodne akademije za gitaru “Soleando” u Cordobi. Od 2000, profesor je Flamenca na “International Medditerranean Music School”, a usporedo sa svojim pedagoškim radom uspješno nastupa sa svojim orkestrom diljem svijeta (Japan, Egipat, Europa,), i to u prestižnim dvoranama poput Berlinske filharmonije, Beethovenhalle (Bonn), Gasteig (Munchen)…
El Macareno de nam na opatijskom koncertu predstaviti vlastite, autorske kompozicije duboko nadahnute kako tradicionalnim flamencom, ali i maorskim utjecajem. Međutim, u njegovoj glazbi jasno se čuje i utjecaj jazza, i latino-američke glazbe, kao i prizvuk suvremenog klasičnog izričaja.
Cijena ulaznice je u predprodaji 80 kuna, a na dan koncerta 100 kuna.
El Macareno Sextet – Buleria

Ivan Mellor

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net