[VIDEO] Eni Šebalj predstavila program za obitelj – Od jaslica do doma i dnevnog boravka za starije osobe

Sumještani treće životne dobi bili su u fokusu obraćanja Vesne Matetić koja je poručila da se s velikim veseljem priključila Nezavisnoj listi Eni Šebalj, jer prati njezin rad od školske dobi, obzirom da joj je bila razrednica, do aktualnog rada u svojstvu zamjenice općinskog načelnika. Što su još poručile na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji provjerite u priloženom video isječku…

Matulji – U tjednu pred Uskrs uvijek nam je prva i najvažnija misao obitelj. Obitelj je ta koja nam je najvažnija u onim najljepšim i najtežim prilikama. Upravo zato važno je da se o toj obitelji možemo adekvatno brinuti svaki dan. Zato mi je cilj pokrenuti Općinu Matulji u smjeru potreba građana, obitelji od njenih najmlađih do najstarijih članova. Kad govorim o mladim obiteljima cilj mi je da mladi parovi danas ne moraju birati između karijere i djece već da uz potpore Općine mogu uskladiti svoj obiteljski i poslovni život, istaknula je Eni Šebalj, kandidatkinja za načelnicu općine Matulji u uvodu jučerašnje tiskovne konferencije na kojoj su sudjelovale i Vesna Matetić i Nataša Jelenić Herega.

– Jedna od glavnih točaka mog programa su vrtić i jaslice za svu djecu Općine Matulji. Kada govorim o tome mislim da moramo postići sa se svako dijete može upisati na području u kojem živi zato je cilj mene mog tima je završetak uređenja i rasterećenje vrtića Matulji kako bi svi mali Matuljci imali mogućnost upisa u mjestu kojem žive Rasterećenje ćemo postići izgradnjom i uređenjem područnih vrtića.Tu je izgradnja vrtića Rukavac koji je postao premali za svu djecu koja tu gravitiraju i uređenje vrtića/škole Rupa –Lipa koji je ključan za gornje područje naše općine te rješavanjem objekta Brešca. S obzirom na to da svi projekti uređenja i gradnje vrtića iziskuju vrijeme dati će se dodatne potpore radu obrtima dadilja kroz jednako sufinanciranje vrtića i obrta. Druga točka mog programa za mlade obitelji je povećati naknade za novorođenu djecu kako bi bili na samom vrhu Općina s mladim stanovništvom. Za prvo dijete i drugo dijete na 5.000 kn, treće na 8.000 kn, a svako sljedeće na 10.000 kn. Treća točka moga programa je smjenski rad vrtića.Općina Matulji je već sad jedna je od rijetkih Općina u kojoj se godišnje rađa od 100-120 djece a broj mladih obitelji se povećava doseljavanjem, Mnogi od njih nemaju u blizini pomoć čuvanja ,rade na sve zahtjevnijem tržištu rada zato ćemo programom smjenskog rada dati potporu svima onima koji rade u smjenama. Školarcima je škola drugi dom i zato je važno uređenje škola kao kuće koju će djeca voljeti i ugodno se u njoj osjećati. Upravo zato dogradili smo školu Matulji,a u narednom razdoblju u glavnom će nam fokusu biti škola Brešca njeno proširenje i uređenje kako školskog tako i vrtićkog dijela kako bi djeca i roditelji gornjeg područja naše općine bili zadovoljni svojim centralnim objektom, istaknula je Šebalj. ,

Nataša Jelenić Herega osvrnula se na brojen programe koje je Eni Šebalj tijekom svog dosadašnjeg rada uvela, ali i istaknula važnost istih za mentalno zdravlje sugrađana.

– Sve veći zahtjevi u školskom programu koji iziskuju plaćanje instrukcija, jezičnih škola i drugih aktivnosti. Zato su sufinancirani programi ti kojima želimo pomoći djeci i roditeljima. U planu je niz novih poticaja za rasterećenje izdataka roditelja od stipendiranja studenata i doktorskih studija do stipendiranja darovitih učenika,sufinanciranja srednjoškolskih udžbenika ali i nastaviti sa svim dosadašnjim programima. Cilj nam je i osnovati Centar za zaštitu zdravlja koji će uz besplatne usluge psihološkog savjetovanja,logopeda i socijalnog pedagoga nuditi savjetovanja psihijatra,psihoterapeuta za djecu,nutricioniste time zaokružiti besplatne preventivne zdravstvene usluge našim građanima s obzirom na pojačane potrebe koje nas očekuju i post-Covid razdoblju, poručila je Jelenić Herega.

Sumještani treće životne dobi bili su u fokusu obraćanja Vesne Matetić koja je poručila da se s velikim veseljem priključila Nezavisnoj listi Eni Šebalj, jer prati njezin rad od školske dobi, obzirom da joj je bila razrednica, do aktualnog rada u svojstvu zamjenice općinskog načelnika.

– Obitelj bez noni i nonoti ne bi bila zaokružena priča. Oni su ti koji nas cijeli život dočekuju i ispraćaju. Zato je u našem planu izgradnja doma za penzionere,a znamo i gdje, na gornjem starom igralištu u Matuljima kao i uređenje bivše ambulante Jušići i doma Rukavac za sve one koji ipak ne žele u dom već biti sa svojim obiteljima ali i dio vremena provesti sa svojim vršnjacima u Dnevnom boravku vježbajući, igrajući karte jednostavno provoditi vrijeme u druženju kao i oni aktivni penzioneri za koje planiramo velik broj besplatnih programa, dodala je Matetić.

Što su još poručile na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji provjerite u priloženom video isječku…

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net