VIDEO: Fernando Kirigin službeno predstavljen kao kandidat SDP-a za gradonačelnika @ Opatija

S današnjeg predstavljanja kandidata za gradonačelnika @ Opatija

S današnjeg predstavljanja kandidata za gradonačelnika @ Opatija

Predstavljajući sebe kao kandidata, Kirigin je naveo da je u politiku ušao iz uspješnog privatnog biznisa koji je na tržištu već 15 godina, te da je po struci magistar ekonomije koji bi uskoro trebao steći i doktorsku titulu na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu. Današnje predstavljanje pogledajte i u video-prilogu u nastavku.

Opatija – Fernando Kirigin, aktualni zamjenik opatijskog gradonačelnika, bit će kandidat SDP-a za gradonačelnika na lokalnim izborima u svibnju iduće godine. Informacija koju smo prvi objavili, postala je u međuvremenu službena, te je Kirigin kao kandidat i predstavljen na konferenciji za medije održanoj jutros u stranačkim prostorijama SDP-a Opatija.

– U utorak navečer održana je sjednica Gradskog odbora opatijskog SDP-a na kojoj su članovi najvišeg tijela stranačkog ogranka odlučivali o budućem kandidatu za mjesto gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima. Članovi Gradskog odbora većinom su glasova podržali Fernanda Kirigina. Odluka je temeljena na dogovoru iz 2013. godine kada je odlučeno da zamjenik načelnika Kirigin naslijedi u 2017. godini Ivu Dujmića, kazao je predsjednik opatijskog SDP-a Viktor Peršić, dodavši kako stranka nastavlja politiku kontinuiteta koja se do sada pokazala uspješnima.

Fernando Kirigin

Fernando Kirigin

Naglasio je kako će nakon pobjede na izborima nastaviti razvijati Opatiju u suvremenijem smjeru kao turističku destinaciju po konkurentnim mjerilima svjetskog turističkog odredišta, a po zanimljivosti učiniti posebnom, te odluke donositi ”u suglasju s vremenom u kojem živimo”.

Predstavljajući sebe kao kandidata, Kirigin je naveo da je u politiku ušao iz uspješnog privatnog biznisa koji je na tržištu već 15 godina, te da je po struci magistar ekonomije koji bi uskoro trebao steći i doktorsku titulu na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

– U SDP-u sam prošao brojne stepenice do ove kandidature – od 2009. do 2013. godine bio sam predsjednik Kluba vijećnika vladajuće većine u Gradskom vijeću, aktualni mandat sam na mjestu zamjenika gradonačelnika. Mnogi me znaju i iz sportskih voda, kao predsjednika Sportskog saveza Opatije ili dopredsjednika županijskog sportskog saveza, kazao je Kirigin, naglasivši kako stranka sada kreće u okupljanje partnera i izradu izbornog programa, te da vjeruje kako će okupiti široku koaliciju za zajednički nastup na lokalnim izborima.

Predsjednik Peršić potvrdio je kako je stranka u pregovorima s IDS-om koji bi trebao ”ojačati” sadašnju vladajuću koaliciju koju trenutačno, uz SDP, čine još HNS i HSU. Na pitanje o aktualnom gradonačelniku, dodao je kako je Ivo Dujmić član SDP-a, te da očekuje njegov angažman u kampanju, no kako to ovisi o njemu.

– Nemam informaciju da će Dujmić napustiti stranku, ali sudeći prema njegovim izjavama, on sam otklonio je takvu mogućnost, odgovorio je Peršić na pitanje novinara o mogućnosti da Dujmić treći mandat pokuša ostvariti samostalnom kandidaturom, mimo SDP-a.

Na tiskovnoj konferenciji sudjelovali su i članovi Gradskog odbora Ivan Vidaković, Ivone Šabarić Rubeša, Lidija Bagarić te predsjednica Foruma žena Đeni Hrvatin. Današnje predstavljanje pogledajte i u video-prilogu u nastavku.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!