VIDEO: Festival čakavske šansone zatvara KKL @ Kastav

ans_sm…u petak se održava sedmi Čansonfest, na prirodnoj pozornici Crekvine…
…dvadeset poznatih izvođača izvest će dvadeset novih čakavskih šansona…

Kastav – Program Kastavskog kulturnog leta od njegova ovogodišnjeg kraja dijeli još jedan veliki događaj – Festival čakavske šansone, Čansonfest, koji će se održat u petak, 26. kolovoza s početkom u 20 i 30 sati na atraktivnoj i prirodnoj koncertnoj pozornici Crekvine.
Osim redne brojke održavanja ovog festivala – sedam – sve ostalo prolazi u znaku broja dvadest; na jubilarnom dvadesetom KKL-u predstavit će se dvadeset novih skladi koje će izvesti dvadeset popularnih izvođača, uglavnom s područja Istre i Kvarnera. Među njima su Mario Lipovšek Battifiaca, Daniel Načinović, Voljen Grbac, Duško Jeličić Dule i Bonaca, Leonora Surian, grupa Kolaž, Bruno Krajcar te mnogi drugi.
– Sedmo izdanje Čansonfesta zadržava koncepciju ustanovljenu proteklih godina tako da će i ove godine biti izvedene samo nove skladbe odabrane putem natječaja. Bit će dodijeljene četiri nagrade, i to novčane – za najbolji tekst, interpretaciju, skladbu u cjelini odnosno Čansonu te nagrada publike. Za najbolji tekst odlučuje žiri u sastavu Silvana Vranić, Marinko Lazzarich, Branko Jani Kukurin te Vlasta Sušanj – Kapićeva i Cvjetana Miletić. O nagradi za najbolju skadbu, Čansonu te za najbolju interpretaciju odluku će donijeti Hrvoje Hegedušić, Željan Klašterka, Kostadinka Velkovska, Albert Petrović i Ludvik Slana. Valja istaknuti kako će Festival odgođeno emitirati i HTV2, a voditeljica Čansonfesta je Irena Grdinić, kazao je umjetnički ravnatelji festivala Saša Matovina na nedavnoj konferenciji za novinare.
U revijalnom dijelu nastupit će violončelistica Ana Rucner, a u pratećem sastavu svih izvođača svoja mjesta imat će Vladimir Babin, Mihalj Ivković, Maja Veljak, Damjan Grbac, Tonči Grabušić, Aleksandar Šupak i Nikola Kurelić.
Liburnija.net TV – Daniel Načinović & Bruno Krajcar

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!