VIDEO: Festival pusne hrani & izložba @ Matulji, Rukavac


Zvončari su ponovo u fokusu – večeras se u Rukavcu otvara istoimena izložba, a sutra je u sklopu Noći muzeja predviđen i prigodni kulturno-umjetnički program. U petak se održava i novo izdanje Festivala pusne hrani.
Matulji/Rukavac – Izložba ”Zvončar u fokusu” bit će otvorena večeras u 19 sati u Zvončarskoj muzejskoj zbirci, a na njoj će biti izloženi najbolji radovi prošlogodišnjeg natječaja istog imena, koji je ponovljen i ove godine do 2. ožujka.
Izložba se može razgledati sve do 7. veljače, ali najzanimljivije će svakako biti sutra, u petak, 27. siječnja, kada će uz izložbu u sklopu Noći muzeja biti organiziran i prigodni kulturno-umjetnički program na kojem će – između ostalih – nastupiti i Spartaco Črnjaći i Astrid Kuljanić.

Istog dana, u petak, u Hangaru će se održati još jedno izdanje tradicionalnog Festivala pusne hrani, kojeg će – jednako tradicionalno – voditi Mario Lipovšek Battifiaca. Manifestacija posvećena karnevalskim delicijama počinje u 20 sati, a svoje će gastronomske specijalitete predstaviti Udruga Frlanija Pakal Babulini, grad Ludbreg – Črni maček Ludbreški, Ptuj, Kurenti i dva gosta iznenađenja.
Grad Ludbreg i Udruga Črni maček Ludbreški predstaviti će proizvode od konjetine, proizvode od sira i slatko. Udruga Frlanija pakal – Babulini u ime općini Matulji storit će tri slijeda (prej jila: palenta i slane ribi, sir, pancetta, prezgušt, pohana jaja, Jilo: Manaštra od korabi, zvončarski gulaš s palentun, rasparane brageše i slatko: presnac, koh, ulenjaki, supice), dok će ekipica iz Konobe Kali (Medveja) svim prisutnima prezentirati smokvenjak Kali, delicija od maruna – lovranski marun i Marunelu – marun z čokoladun. Prezentaciju autohotne kuhinje na kreativan način upriličiti će Stancija Kovačići (Rukavac), a u programu sudjeluju Klapa Skalin, Antonio Krištofić i Kanta Bend – Ludbreg.
– Za publiku je naš partner Vip centar Matulji parićal izneneđenja, pa će neki moć dobit dodatki i opremu za mobitel i laptop. Cijena ulaznice je 20,00 kn, a more se kupit va pretprodaje va urede Turističke zajednice Matulji na adrese Dalmatinskih brigada 9 ili na dan Festivala na ulaze va Hangar, kazala je Marijana Kalčić Grlaš, direktorica Turističke zajednice Općine Matulji.

Liburnija.net TV – Festival pusne hrani 2010. @ Matulji

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net