VIDEO: Folklorni ansambl “Zora” ovog četvrtka na Ljetnoj @ Opatija

Liburnija.net: Folklorni ansambl 'Zora'

Liburnija.net: Folklorni ansambl ‘Zora’

Četrdesetak plesača uz pratnju vlastitog orkestra, pjesmom i plesom provest će svoje sugrađane i njihove goste kroz sve krajeve Hrvatske. U ulozi gostiju naći će se Ženska klapa Volosko, voditelj programa Mario Lipovšek, a ulaz je besplatan.

Opatija –U četvrtak, 8. kolovoza, s početkom u 21 sat na Maloj ljetnoj pozornici Folklorni ansambl “Zora” poklanja svom gradu koncert “Opatiji s ljubavlju” povodom 65 godina postojanja i djelovanja ansambla.

– Ovo je samo jedno u nizu događanja s kojima obilježavamo ovaj veliki jubilej, dok ćemo centralnu proslavu održati krajem ove godine. Također, ova manifestacija je jedan od pokušaja da se turistički i kulturno valorizira bogatstvo tradicije naše domovine u svrhu turističke ponuda, rekla nam je Vida Brozović, predsjednica i plesačica FA Zora.

Četrdesetak plesača uz pratnju vlastitog orkestra, pjesmom i plesom provest će svoje sugrađane i njihove goste kroz sve krajeve Hrvatske. Tako će se na jednom mjestu moći pogledati Krčki tanac, Splitski gradski plesovi, Bunjevački plesovi, tradicija Međimurja, Prigorja, Like i Liburnijskog krasa tj. plesovi opatijskog zaleđa. Gost koncerta je ženska klapa “Volosko”, voditelj programa Mario Lipovšek, a ulaz je besplatan.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!