VIDEO: Foo Fightersi na Barufama @ Preluk


Poznat je i drugih headliner ovogodišnjih Barufa, koje se održavaju krajem lipnja na Preluku – bit će to plantetarno poznati bend Foo Fighters!
Rijeka – Ovogodišnje Barufe proteći će u znaku slavnih bubnjara – nakon nekadašnjeg bubnjara Ramonesa Markyja Ramonea, na Preluk stiže i ”najljubazniji čovjek u rock’n’rollu”, Dave Grohl sa svojom grupom Foo Fighters.
Grohl je svjetsku slavu dosegao kao bubnjar Nirvane u prvoj polovici devedesetih godina, a nakon smrti pjevača Kurta Cobaina vratio se u glazbeni vrh s rock bandom Foo Fighters, koji će nastupiti drugog dana Barufa.
Neslužbeno doznajemo da je ključnu ulogu u ovom aranžmanu odigrao Chris ili Krist Novoselic, bivši basist Nirvane hrvatskih korijena koji posljednjih godina sve više vremena provodi u Hrvatskoj. Naime, Krist se prije dvije godine pridružio bandu Foo Fighters s kojim je odsvirao najnovoji album, ”Wasting Light”, čija će europska promocija početi upravo u Rijeci.
Iako organizatori nisu potvrdili ovu informaciju, čini se da je Grad Rijeka i lokalna Turistička zajednica uključena u (su)financiranje nastupa ove poznate rock grupe, no uz uvjet da se Barufe na Preluku zadrže narednih pet godina.
Foo Fighters – Walk

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!