VIDEO/FOTO 6. Međunarodni dječji festival VOLOS ispunio Dom Liburniju veseljem i kreativnošću @ Volosko

Djelić atmosfere s ovogodišnjeg festivala provjerite u priloženom video isječku…

Volosko – Šesto izdanje međunarodnog dječjeg festivala VOLOS održano je jučer u prostoru Doma Liburnija.

Program je otvorila radionica vološćanske hula-hoop umjetnice i fotografkinje Sanje Prodan, koja je mališanima predstavila ‘hoopsanje’, dok je u sklopu Pygmalion kazališnih radionica Lucika Lucić, mlada, svestrana i multidisciplinarna umjetnica djecu uvela u zabavan svijet dramskih igara i kreativnih tehnika klauna. Nastavak programa donio je radionicu tjelesnih perkusija koju su predstavili Marko Dinjaški i Ana Vrbaški, poznatiji kao Alice in WonderBan. I ovaj Volos nije prošao bez radionice Darije Žmak Kunić, jedne od začetnica festivala koja je mališanima priredila prigodnu adventsku radionicu.

Ovogodišnje festivalsko izdanje zaokruženo je komičnim mjuziklom ‘Kiss’ u produkciji Alice in WonderBand. Naime, Kiss je priča o igri, nadmetanju i, povrh svega, ljubavi. Komične scene isprepletane zanimljivim i novim aranžmanima poznatih pjesama, tradicionalnih balkanskih pjesama kao i autorskih brojeva samih izvođača izvedene su najjednostavnijim sredstvima – samo vlastitim tijelom i glasom. Zanosno slavlje tonova, ritma, plesa, glume, akrobatike – u savršenoj harmoniji.

Predstavu je do sada vidjelo preko 15 tisuća gledatelja, a na prestižnim kazališnim festivalima odnijela je nekoliko značajnih nagrada. Alice in WonderBand je životni projekt koji je nastao 1998. i čiju jezgru čine muzičari Ana Vrbaški i Marko Dinjaški, koji su već 22 godine partneri kako na sceni tako i u životu, što daje novu dimenziju njihovom prisustvu i odnosu na sceni. Jedini su u ovom dijelu Europe koji se bave vrlo specifičnom vrstom scenske umjetnosti – spojem muzike, kazališta, plesa i akrobatike kroz posebnu vještinu tjelesnih perkusija. Za ovu tehniku, u kojoj je tijelo ritmički instrument, educirali su se kod svjetski poznatih tjelesnih perkusionista.

Djelić atmosfere s ovogodišnjeg festivala provjerite u priloženom video isječku…

6. Međunarodni Dječji Festival VOLOS Ispunio Dom Liburniju Veseljem I Kreativnošću @ Volosko

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Foto: Sanja Prodan, Lorena Žuvić

error: Content is protected !!