VIDEO, FOTO: 9. Maškarani klapski maraton – Muška klapa Kastav osvojila žiri, klapa Mirakul publiku @ Opatija

Klapa MIrakul

Muške klape Mirakul i Kastav te ženska klapa Teha nagrađene su po mišljenju žirija i publike. Konačan redoslijed provjerite u nastavku. Djelić atmosfere pogledajte u nastavku teksta u priloženom video isječku dok veliku fotogaleriju (koju ćemo uskoro dopuniti) možete pogledati na ovom linku

Muška klapa Kastav

Opatija – Muška klapa Kastav ponovo je osvojila žiri na ovogodišnjem maškaranom klapskom maratonu, dok je nagrada publike otišla u ruke muške klape Mirakul.

Kastavci su žiri osvojili izvedbom ‘Arbitraže’ , dok je publika nabolje ocijenila izvedbu numere ‘Željo moja’ klape Mirakul kojoj je pripala posebna nagrada za a capella izvedbu te drugo mjesto žirija. Drugo mjesto po mišljenju publike osvojila je klapa Teha, a treće klapa Kastav.

Pobjednike je ove godine odlučivao žiri u sastavu Nikola Niki Peršić, Branko Uvodić, Robert Ferlin, Darko Čargonja, Eduard kišić, Aleksandar Valenčić, Francesco Squarcia te Katja Budimčić Sabljar, dok je publika izabrala favorite glasajući putem listića.

Ženska klapa Teha

U natjecateljskom dijelu programa nastupilo je sedam maškaranih klapa – Muška klapa ‘Kastav’ s pjesmom ‘Arbitraža’, Ženska klapa ‘Kastav’ i neizostavni ‘Agrokor’, Muška klapa ‘Škvadra’ i ‘Ide Marko’, Ženska klapa Hreljin koja je izvela ‘Hajde da putujemo’, Muška klapa Mirakul sa ‘Željo moja«, Ženska klapa ‘Teha’ uz skladbu »Konzumine«’ te Muška klapa ‘Boškarin’ koja je izvela ‘Come balli bella bimba’.

Ovogodišnje izdanje otvorili su Grobnički dondolaši, koji su svojim kolom oduševili prisutnu publiku, dok su pjesmom start označile članice ženske klape Volosko, ujedno i organizatorice manifestacije.

Uigrani dvojac, odnosno Šajo i Mario, ove godine odradio je izvrstan posao, a duhovitost je prštala prilikom svake najave. Svoj komentar na političku situaciju učinile su gotovo sve klape, dok su se pojedine osvrnule na stanje u Opatiji. Bilo je tu i originalnih skečeva s kojima su se otvarali nastupi, ali i laganih intermezza u kojima su trčali falši doktori i mežnjari.

U revijalnom djelu nastupili su Aleksandar Valenčić, Francesco Squarcia i Martina Majerle, dok su publiku na noge digli polaznici škole harmonike Nike Polesa.

Djelić atmosfere pogledajte u nastavku teksta u priloženom video isječku dok veliku fotogaleriju (koju ćemo uskoro dopuniti) možete pogledati na ovom linku

Niko POles i polaznice škole harmonike

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!