VIDEO/FOTO Bogat zabavni i gastro program te prvo izdanje MaRun Treka obilježili Marunadu u Lignju

Što smo jučer zabilježili u Lignju provjerite u čak tri video isječka te u velikoj fotogaleriji…

Liganj – Prekrasno vrijeme te sadržajan i raznovrsni program privukao je brojne posjetitelje na pretposljednji dan ovogodišnje Marunade.  Program ispred društvenog doma u Lignju otvoren je treking utrkom “MaRun Trek”, u organizaciji SRK-a Alba iz Labina.

Prvo izdanje MaRun Treka u zaleđu Lovrana upoznalo je šezdesetak natjecatelja s “vodenom” pričom Lovranšćine. Tako su trkači mogli iz prve ruke saznati što je kalac, curak ili pak Crni Buč? Za one željne nešto sporijeg uživanja u prirodi organiziran je planinarski pohod “Marunada 2019”, u organizaciji PD Knezgrad iz Lovrana. Zabavni dio programa otvorio je DJ Vedran s glazbenim setovima, nakon kojeg su se na bini izmjenjivali mladi harmonikaši Marcel Brozović i Emanuel Sirotnjak, Tamburaški sastav Arija, Kvartet ASI, zatim band Cukar i Caffe te harmonikaš Dejan Jedretić.

Gastro ponudu obilježila je dobra ponuda friških i pečenih maruna, kolača i ostalih slastica od maruna, zatim izvrsna domaća jela koja su spravljali lovranski lovci i članovi udruge Ognjišće, prigodna jela s marunima, med od maruna, medica…

Današnji program otvara šesnaesto izdanje biciklističke utrke “Giro di Marunada”, dok će u zabavnom programu nastupiti klapa Tramontana, glazbeni sastav Pešekani te Dejan Jedretić na harmonici. Za kraj dodajmo da se u prostorijama društvenog doma može pogledati izložba gljiva i retro izložba.

Bogat Zabavni I Gastro Program Te Prvo Izdanje MaRun Treka Obilježili Marunadu U Lignju

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

 

error: Content is protected !!