VIDEO, FOTO: Božićna šetemana jučer je protekla u znaku glazbe i umjetnosti @ Matulji

bozicni_koncert_crkva_krista_kralja_matulji_2014

Božićna šetemana nastavlja se sutra svečanom dodjelom stipendija u matuljskoj vijećnici, a sve dane do srijede, 24. prosinca, na prostoru šetališta ispred zgrade Općine trajat će mali, prigodni Božićni sajam. Video isječak i tri fotogalerije pogledajte u nastavku teksta…

izlozba_bozicna_svjetla_2014_matulji_1

Matulji – Glazba i umjetnost obilježili su subotnje poslijepodne, kada su se održala tri atraktivna programa u sklopu matuljske ”Božićne šetemane”. Centralni događaj bio je veliki koncert lokalnih klapa i zborova u crkvi Krista Kralja, na kojemu su s probranim i prigodnim repertoarom nastupili ženska klapa Rožice iz Šapjana, muška klapa Skalin iz Frlanije, muška klapa Zvonejski knaturi, Žejanski kntaduri, te najstariji i najmlađi zbor na matuljskom području – ženski zbor KUD-a Učka te mješoviti zbor ”Štorija” iz Rukavca. Zborskim i klapskim pjevačima na pozornici se pridružio i mladi ”matujski slavuj” Antonio Krištofić.

Za umjetnički dio priče bile su zadužene dvije matuljske likovne udruge – prije samog koncerta u župnom uredu otvorena je izložba ”Božićna svjetla” Likovne udruge Matulji, dok je nakon koncerta u holu Općine predstavljen ”Božićni rukopis”, izložba međunarodne Likovne udruge Interinova Matulji u kojoj djeluje niz priznatih umjetnika keramike.

Božićna šetemana nastavlja se sutra svečanom dodjelom stipendija u matuljskoj vijećnici, a sve dane do srijede, 24. prosinca, na prostoru šetališta ispred zgrade Općine trajat će mali, prigodni Božićni sajam.

FOTOGALERIJA: Koncert klapa i zborova u crkvi Krista Kralja @ Matulji

FOTOGALERIJA: Izložba ”Božićna svjetla” Likovne udruge Matulji

FOTOGALERIJA: Izložba ‘Božićni rukopis’ međunarodne Likovne udruge Interinova Matulji

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi
Video: Zoran Ventin / Art film

error: Content is protected !!