[VIDEO/FOTO] Brojnim aktivnostima obilježen Međunarodni dan mladih

Zahvaljujem GDCK Opatija koji je uvijek aktivan u radu s mladima na njihovu trudu i kreativnosti, istaknula je Kristina Đukić, zamjenica gradonačelnika.

Volosko/Opatija – Povodom obilježavanja Međunarodnog dana mladih, kroz dva dana aktivnosti, GDCK Opatija u suradnji s partnerima Žmergo i ŠRK ”Gorovo“ održali su športsko rekreativna događanja.

Prošlog četvrtka, na vološćanskom vaterpolo igralištu održana je vaterpolo utakmica mladih, ŽRK „Liburnija Opatija“ i vaterpolo kluba „Opatija”, zatim demonstracija i besplatna proba sup-a u suradnji s Marotti Windsurf Centar, promocija Žmergovog lokalnog info-centra za mlade te prezentacija pružanja Prve pomoći GDCK Opatija.

Sutradan su se članovi Kluba mladih GDCK Opatija nastavili družit uz rekreativni tenis i stolni nogomet, a u suradnji s tenis klubom „Opatija“ čiji je član ujedno i predsjednik Kluba mladih GDCK Opatija, Marin Kudrić. mlade su posjetili i podržali zamjenica gradonačelnika Grada Opatije, Kristina Đukić i predsjednik GDCK Opatija, Roberto Žigulić.

– Grad Opatija se strateški opredijelio zalagati za što bolje uvjete života za naše mlade sugrađane, kako bismo ih potaknuli da svoju profesionalnu karijeru i privatan život vežu uz naš grad. Opatija je ove godine ponijela i titulu Grad za mlade koju dodjeljuje Udruga Gradova, no nije dovoljna samo titula, već je potrebno i dokazati da mladi u Opatiji zaista imaju bolje šanse za kvalitetan život. Osim slavlja i zabave jako je važno neprestano ponavljati da što više mladih treba sudjelovati u životu zajednice i donošenju odluka. Stoga vas podsjećam da će Grad Opatija uskoro raspisati Javni poziv za novi saziv Savjeta mladih pa vas pozivam da se prijavite. Zahvaljujem GDCK Opatija koji je uvijek aktivan u radu s mladima na njihovu trudu i kreativnosti. Klub mladih GDCK Opatija osnovan je 2017. godine te broji 20-tak aktivnih članova i ovom prigodom poziva mlade Liburnije da se pridruže sa svojim inicijativama i idejama, istaknula je Kristina Đukić, zamjenica gradonačelnika.