VIDEO, FOTO: Cevul od porta – novi album Duška Jeličića Duleta i Bonace

Liburnija.net: Snimanje promo fotografija za omot novog albuma @ Opatija

Od 5. prosinca na svim kioscima možete kupiti prvi samostalni album Duška Jeličića – Duleta i njegove Bonace. Promocija albuma održati će se sutra u Vili Angiolini.

Opatija – Nakon trideset i pet godina od objavljivanja prve singlice Duško Jeličić Dule objavljuje prvi samostalni nosač zvuka u produkcijskoj kući ‘Music Star’. Na albumu će se naći 22 neobjavljene pjesme, poput novijih mikovskih uspješnica ‘Potok teče z Učki nazdolun’, ‘Šparuga Lovranska’, ‘Čovek otrok je zavavek’. Zanimljive su i pjesme u nekoliko klapskih izvedbi u kojima se Dule našao kao frontman ili prvi tenor u pjesmama, ‘Laku Noć Grade’ s klapom Vinčace i ‘Tu mi mati Vrata Otvara’ s klapom Fortunal te posebna obrada već poznatog Duletova hita ‘Beli Cres i Lubenice’ s klapom Kamik. Novo poglavlje u obilju pjesama s ovog albuma svakako je i suradnja s Puhačkim društvom Lovran, a zajednički napor rezultirao je snimkom poznatih uspješnica ”Marija, Lovran Lovran, Opatijo, Jelica“ u maniri big-band orkestracije te pjesma ”Limena Glazba“ s kojom su zajedno nastupili na MIKU-u 2010. godine.

Na albumu će se naći i pjesme izvedene na ČansonFestu, između kojih se posebno istaknula pjesma ‘Mići Čovek Vela Duša’ i ‘Cevul od Porta’ po kojoj je i ovaj album dobio ime.

– Cevul (ili Cipal) riba je koja uglavnom živi u lukama i opće je poznata, na prvi pogled vrlo jednostavna za uhvatit i možda ne cijenjena dovoljno. Inače vrlo ukusna i teška za uhvatit pa je to još jedan od razloga zašto je i ovaj album dobio naslov ‘Cevul od Porta’ jer je tako i Duško Jeličić glazbenik koji je cijelu svoju karijeru posvetio pjesmama o ljudima, ljepotama i simbolima ovog kraja, nikad nije težio nekakvoj velikoj nacionalnoj ili opće poznatoj karijeri koja bi robovala kompromisima nego je radije ostao tu na Liburniji i u svom okruženju stvarao i pjevao na čakavskom jeziku bez obzira na trendove te tako uspio doživjeti glazbeni kontinuitet od 35 godina, napomenuo je Nikola Peršić u ime uzdavačke kuće Music star.

Legendarne pjesme ‘Petrsin i Češanj’ i ‘Mačak z Voloskega’ nezaobilazni su kad je Dule u pitanje, a svoje mjesto pronašle su i na njegovom prvom samostalnom albumu. Dule je poznat i kao veliki ljubitelj maškara te je i osnivač opatijske Balinjerade, pa su se na albumu našli i neki maškarani hitovi ‘A ča Sada’, ‘Maškare Lovranske’ i ‘Maškarana Cela’j Opatija’.

– Duško Jeličić je puno više od običnog glazbenika i često se spominje kao jedan od simbola Opatije uz kamelije i djevojku z Galebom. Zbog toga što ga cijene, mnogo je glazbenika i s Duletom snimilo duet. Na ovom cd-u možemo čuti duet sa Marinero bandom ‘Dan ko Bonbon’ koji govori o ležernim i opuštenim danima ljeta na ovom Liburnijskom primorju, te zanimljiva pjesma ‘Sotto voce’ u kojoj Dule recitira, a Alen Vitasović pjeva u pratnji ženske klape Mareta, dodao je Nikola Peršić.

Album se može kupiti na svim kioscima, od srijede 5. prosinca za samo 49 kuna, uz Novi List i Glas Istre.

[nggallery id=507]

Duško Jeličić i Antonio Krištofić – Čovek otrok je zavavek

Serena Calderara / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!