VIDEO, FOTO: Domaći hitovi uz dašak internacionalnih standarda odjeveni u jazz ruho na Etno Jazz Festivalu @ Matulji

etno_jazz_damir_kedzo_matulji_2015

Na repertoaru su se jučer našle neke poznate pjesme koje su vrsni glazbenici i aranžeri – gitarist Spartaco Črnjarić i pijanist Zvjezdan Ružić – odjenuli u jazzersko ruho, a među njima je publika posebno dobro reagirala na skladbe ”Kupil san motorku” Duška Jeličića Duleta, ”E la barca va” Đanija Maršana ili ”Tararajčica” koju su proslavili Putokazi. Video prilog s koncerta pogledajte u nastavku teksta, a veliku fotogaleriju na ovom linku

etno_jazz_damir_kedzo_matulji_2015_1

Matulji – Kombinacija jazz glazbe i domaćeg glazbenog izričaja još se jednom pokazala dobitnom formulom za Matulji Etno Jazz Festival, manifestaciju koja je svoje treće izdanje doživjela sinoć na krovu sportske dvorane ispunjenom zadovoljnim posjetiteljima.

Na repertoaru su se jučer našle neke poznate pjesme koje su vrsni glazbenici i aranžeri – gitarist Spartaco Črnjarić i pijanist Zvjezdan Ružić – odjenuli u jazzersko ruho, a među njima je publika posebno dobro reagirala na skladbe ”Kupil san motorku” Duška Jeličića Duleta, ”E la barca va” Đanija Maršana ili ”Tararajčica” koju su proslavili Putokazi.

Odsvirao je matuljsko-istarski jazz band i poneku tradicionalnu skladbu poput ”Vrbniče nad morem”, ali i strane standarde poput ”Nature Boy” koja je najpoznatija po izvedbi Nat King Colea.

etno_jazz_damir_kedzo_matulji_2015_3

Za instrumentima se, uz dvojac zadužen za aranžmane i pokretačku energiju iza čitave manifestacije, pojavila poznata imena iz ranijih godina ovog događanja – Franjo Črnjarić na saksofonu, Vedran Ružić na kontrabasu, Branko Sterpin na trubi i Adrijano Bernobić na bubnjevima. Najisturenija pozicija, ona vokala, pripala je Damiru Kedži koji se odlično snašao u jazzerskim vodama…

Video prilog s koncerta pogledajte u nastavku teksta, a veliku fotogaleriju na ovom linku..

etno_jazz_damir_kedzo_matulji_2015_2

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi
Video: Zoran Ventin / Art film

error: Content is protected !!