VIDEO, FOTO: Dule u novom aranžmanu – Pjesme mora i kraja oduševile u jazz varijanti @ Matulji

Foto Luigi Opatija, Op?ina Matulji, Koncert The Cats feat. Duš

Duško Jeličić na drugoj je večeri Matulji Etno Jazz Festivala snage udružio s postavom vrhunskih jazz glazbenika, a rezultat je bio jedna neobična, ali vrlo dojmljiva muzička atrakcija za publiku u Amfiteatru. Sve to možete i sami provjeriti u video-prilogu u nastavku teksta, a za dodatne detalje pogledajte i veliku foto-galeriju koju smo pripremili na ovom linku.

Foto Luigi Opatija, Op?ina Matulji, Koncert The Cats feat. Duš

Matulji – Legendarni opatijski kantautor Duško Jeličić Dule udružio je u utorak navečer, na drugoj večeri manifestacije Matulji Etno Jazz Festival, snage s ekipom izvrsnih jazz glazbenika koji su njegove najveće hitove obukli u novo ruho.

Prepoznatljive melodije kao što su Marija, Mačak z Voloskega ili Moja je nona imela butigu u novim su aranžmanima dobile i novu atraktivnost, a neobičan spoj u Amfiteatru uistinu je ispunio ”zadaću” koju si je festival postavio svojim nazivom, ali i programskom idejom – spojiti jazzersko glazbeno izražavanje s glazbenom tradicijom i lokalnim govorom ovog kraja.

Dule

Dule

Dule se tako pokazao u još jednom novom svjetlu – osim kao vrstan skladatelj i izvođač pop glazbe i šlagera, koji čitavu karijeru povremeno otkriva i svoju rock i blues stranu, sada je pokazao da umije plivati i u jazz vodama. Njegov vokal u ovoj je postavi – koju su činili grupa The Cats, odnosno pijanist Zvjezdan Ružić, bubnjar Adriano Bernobić, kontrabasist Vedran Ružić te trubač Robert Mikuljan – ostao, kao i njegove pjesme, podjednako prepoznatljiv, ali i dobio jednu dodatnu ekspresivnu notu.

Sve to možete i sami provjeriti u video-prilogu u nastavku teksta, a za dodatne detalje pogledajte i veliku foto-galeriju koju smo pripremili na ovom linku.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!