VIDEO, FOTO: Dvostruki matuljski Pust – Johan na jednoj, Don Frediko na drugoj strani

Dva 'vela' i jedan 'mići' pust @ Matulji

Dva ‘vela’ i jedan ‘mići’ pust @ Matulji

Protiv ”nove lokacije” za dizanje pusta koju je izabrao Pusni odbor Matulji bio je i dio ”pusneh judi”, pa su odlučili podignuti “konkurentskog” pusta na “starom mestu”. Uz dva ”velika” Pusta, dobili su Matulji jučer ujutro i još jednog ”malog”, koji je podignut u Dječjem vrtiću Matulji i nosi ime Zi-Dar-Ko, te prezime Igralištarko. Sve detalje vezane uz početak pusta te fotogaleriju ‘sa sve tri lokacije’ provjerite u nastavku teksta.

Matulji – Kao ”najpusneja općina”, Matuljci su jučer imali ”dvostruku ceremoniju” podizanja Pusta u samom centru mjesta, kao rezultat neslaganja među ”pusnim ljudima” oko odabira lokacije za ovogodišnjeg ”krivca za sve loše stvari”.

Johan - pust Pusnog odbora Matuji

Johan – pust Pusnog odbora Matuji

Tako je ona službena manifestacija, s dosadašnje pozicije na Kancilerovoj šterne u zavoju kraj kafića DM, Pusta preselila na ”pal” kraj autobusne stanice, pa se ispred kafića Roma okupilo nekoliko desetaka zaljubljenika u stare užanci naoružanih kišobranima i kabanicama.

– Nismo imeli baš dobru vezu s onen gore čovečićen, ali praven pusnen juden ne smeta ni daž, ni zima, ni sneg. Užancu moramo storit, Pusta moramo zdignut, kazala je Nina Dukić, ”voditeljica ceremonije” matuljske ”službene” manifestacije dizanja pusta, a novoizabrana Najpusna divojka Tea Ćiković ustvrdila je kako je “daž potiral neke jude, ma nami najjači ne smeta”.

Prijedlozi mališana iz vrtića...

Prijedlozi mališana iz vrtića…

Zamjenica načelnika Eni Šebalj i njen kolega Alen Ružić uz objašnjenje kako će se ”sad malo liberat dela” predali su općinske ključeve Zvonejskim zvončarima, nakon čega je na novoj lokaciji – pokraj autobusne stanice u centru – podignut pust Johan, čija je pojava u šarenim bojama asocirala da je kao najznačajniji događaj prošle godine izabran referendum o braku, a upravo je to potvrdila i ”pusna objava” u kojoj je istaknuto da prvi europski pust i sam ima europski izgled, ali i da je podignut u spomen činjenice da su Matulji na referendumu glasali protiv, jer je to u njihovom stilu budući da su ”uvijek protiv svega”.

A protiv ”nove lokacije” za dizanje pusta koju je izabrao Pusni odbor Matulji bio je i dio ”pusneh judi”, pa su odlučili podignuti “konkurentskog” pusta na “starom mestu”.

Druženje na 'staren meste'

Druženje na ‘staren meste’

Ovaj Pust ponio je ime Don Frediko, a svojim imenom i izgledom asocira na Fredija Šainu, predsjednika matuljskog pusnog odbora, kojeg su buntovnici očito smatrali krivcem za izmjenu lokacije.

Uz dva ”velika” Pusta, dobili su Matulji jučer ujutro i još jednog ”malog”, koji je podignut u Dječjem vrtiću Matulji i nosi ime Zi-Dar-Ko, te prezime Igralištarko, kao očitu aluziju na dugotrajne radove na uređenju dječjeg igrališta ispred vrtića, jer Zidarko Igralištarko ”dela pomalo, kamik po kamik”, a ima vremena i za igranje s mobitelom i marendu…

Sve detalje vezane uz početak pusta te fotogaleriju ‘sa sve tri lokacije’ provjerite na ovom linku.

Antonja 2014. – pul Matuj

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: Sandra I., Art-film, PodUčkun.net
Video: Art-film

error: Content is protected !!