VIDEO, FOTO: Follow us, DSK, Follow me – završena Galijola 2010.

galijola_sm…u nastavku teksta pogledate video isječak sa starta ovogodišnje Galijole, dok foto galeriju možete pogledati klikom na ovaj link
…ukupni poredak te poredak po grupama također možete pogledati u nastavku teksta…

Opatija – Ovogodišnje izdanje 29. Galijole završeno je jutros (8 i 15 h) prolaskom jedrilica Plava vila kao posljednje od četiri jedrilice koje su regatu uspješno privele kraju. Tako je kroz cilj, ispred opatijskog mula, prva prošla posada jedrilice ‘Follow us’ s kormilarom Ivicom Šćurićem.

Liburnija.net: DSK na startu 29. Galijole @ Opatija

Liburnija.net: DSK na startu 29. Galijole @ Opatija


Na drugo mjesto plasirala se je posada jedrilice ‘DSK’ s kormilarom Christianom Tominićem, dok je treće mjesto pripalo kormilaru ‘Eduardu Ferlanu’ i posadi jedrilice Follow me.
– Ova Galijola je bila teška i tvrda, čak mogu reći i jedna od najtežih do sad. Noćno jedrenje, od bonace do brzine vjetra od 40 čvorova, te vjetra iz raznih smjerova – od istočnjaka, zapadnjaka do juga. Po bonaci smo jedrili punih 8 sati, a onda smo po dobrom vjetru od Crne punte zajedrili drito na Galijolu, i to smo udaljenost od 26 NM prešli u 2 ure, prosjek po vjetru nam je bio 13 milja, rekao je Ivica Šćurić, pobjednik 29. Galijole.
Obzirom da se ova tradicionalna regata održava se pod motom “Galijola – nije za svakoga”, upitali smo i drugoplasiranog o dojmovima s regate.
– Zadovoljni smo kako smo odjedrili. Do Cresa smo jedrili punih 8 sati, dok smo Galijolu okrenuli malo prije pola noći. Pri povratku puhalo nam je jugo oko 36 – 40 čvorova i baš je bio gušt jedrit, kazao nam je Christian Tominić, kormilar broda DSK.
Ukupno je startalo deset jedrilica, a organizatori za izostanak većeg broja natjecatelja ističu loše vremenske prilike i naknadno ubacivanje još jedne regate u termin održavanja Galijole.
Liburnija.net: Marko Šestan, Ivica Šćurić i Christian Tominić @ Opatija

Liburnija.net: Marko Šestan, Ivica Šćurić i Christian Tominić @ Opatija


Liburnija.net: Druženje i zakuska @ Opatija

Liburnija.net: Druženje i zakuska @ Opatija


Liburnija.net: Rezultati po skupinama

Liburnija.net: Rezultati po skupinama


Liburnija.net: Ukuoni rezultati 29. Galijole

Liburnija.net: Ukuoni rezultati 29. Galijole


Podjela pehara održat će se večeras, u restoranu Yacht u Opatiji s početkom u 19 sati.
Liburnija.net TV – Start regate Galijola @ Opatija

Nikola Cvjetović
Foto, video: Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net