[VIDEO/FOTO] Gradsko dramsko kazalište Gavella s predstavom Hotel Zagorje oduševilo opatijsku publiku

Što je naš reporter zabilježio provjerite u velikoj fotogaleriji i video isječku…

Opatija – Gradsko dramsko kazalište ‘Gavella’ s kazališnom predstavom „Hotel Zagorje“ gostovalo je prošlog petka u opatijskom Gervaisu.

Hotel Zagorje emotivno i politično se obraća čitateljima raznih generacija, što je namjera i njegove kazališne verzije autorica Jelene Kovačić i Anice Tomić, nakon čijeg gledanja, iz dvorane publika ne može izaći ravnodušna. U predstavi igraju Dijana Vidušin, Ksenija Pajić, Perica Martinović, Bojana Gregorić Vejzović, Ivana Roščić, Antonija Stanišić Šperanda, Ivana Bolanča, Tena Nemet Brankov i Đorđe Kukuljica.

Objavljen prije gotovo deset godina, „Hotel Zagorje“ Ivane Bodrožić – dirljiva, potresna, kritična priča koja se lako čita, a teško zaboravlja – jedan je od nezaobilaznih naslova nove hrvatske književnosti. Predstava prilično vjerno slijedi roman napisan iz vizure desetogodišnje djevojčice, o njenom odrastanju u prognaničkom smještaju u kompleksu bivše Političke škole u Kumrovcu, dok čeka da joj se vrati tata Vlado. Ali Vladu su stavili u kolonu koja se vodi pod “nestale” i nije se vratio.

Gradsko Dramsko Kazalište Gavella S Predstavom Hotel Zagorje Oduševilo Opatijsku Publiku

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank