VIDEO, FOTO: Heroji udružili snage u traileru za Liburnicon @ Opatija

Radnja trailera započinje pozivom na Liburnicon koji se prenosi od heroja do heroja, te se na kraju uručuje gledateljima, a kroz desetak dana – čim bude montiran – bit će dostupan na na službenoj stranici festivala, te na multimedijalnom internetskom magazinu liburnija.net.

Opatija – Najavni trailer za SF & Fantasy festival Liburnicon, koji je sniman tijekom protekla tri tjedna na širem opatijskom i riječkom području, odnosno Opatiji, Lovranu i na Grobniku, predstavljen je jučer na tiskovnoj konferenciji ispred Umjetničkog paviljona ”Juraj Šporer”. U izradi je sudjelovalo dvadesetak mladih volontera s područja Rijeke i Opatije, opremu i rekvizite osigurala je udruga Kulturni front, u suradnji s viteškim redom Ordo Sancti Viti iz Rijeke, dok je snimanje preuzeo mladi kamerman Ivan Vranjić.

– Ideja je da napravimo lažnu najavu za film, u kojoj će dominirati vizualne scene uz glazbu, bez dijaloga, a koji bi ujedno pozivao ljude na ”Liburnicon“. Priča se bazira na okupljanju „družine“ koja mora savladati opasnosti kako bi stigla na festival, a poanta je ista koja stoji iza organizacije manifestacije – možemo uspjeti samo ako se udružimo, kazao je scenarist i redatelj Robert Sertić.

Radnja trailera započinje pozivom na Liburnicon koji se prenosi od heroja do heroja, te se na kraju uručuje gledateljima, a kroz desetak dana – čim bude montiran – bit će dostupan na na službenoj stranici festivala (www.liburnicon.org), te na multimedijalnom internetskom magazinu liburnija.net.

– Ja u filmu glumim pustolovku, kojoj čarobnjak daje vrlo važnu poruku koju trebam dostaviti na vrijeme, a za to moram proći dugi i opasni put. Inače, snimanje je prošlo izvrsno, bila je jako dobra ekipa, kao i ideja samog trailera, te vjerujem da će se svima svidjeti način na koji je bila realizirana, kazala je glumica u filmiću Barbara Ćurčić.

Sedmo po redu izdanje Liburnicona, u organizaciji udruge Kulturni front, održat će se 17. i 18. kolovoza (petak i subota) u Osnovnoj školi Rikard Katalinić Jeretov u Opatiji.

– Glavni gost ove će godine biti Steven Erikson, autor serijala ”Malazan Book of the Fallen”, a imat ćemo i brojna zanimljiva predavanja među kojima se izdvaja gostovanje našeg lokalnog znanstvenika Amira Muzura koji će govoriti o medicinskom objašnjenju fenomena vukodlaka i vampira, kao i uobičajeni talk-show, ovoga puta o davnim civilizacijama, koji vodi Krešimir Mišak, kazao je predstavnik Kulturnog fronta Ivan Cerovac.

[nggallery id=292]

Storyboard for Liburnicon trailer 2012

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!