VIDEO, FOTO: Indexi – 50 im je godina tek!

Uz Arsena Dedića neke od evergreena otpjevali su i Željko Bebek, Dado Topić, Željka Katvić-Pilj, Goran Karan, Hari Mata Hari, Irina Kapetanović, Massimo Savić, Nihad Voloder, Zoran Predin i Seid Memić Vajta. Fotogaleriju te video isječak pogledajte u nastavku teksta.

Opatija – Sarajevska grupa ‘Indexi’ sinoć je na prepunoj Ljetnoj pozornici više od dva sata držala publiku na nogama koja je pjevala s ‘prijateljima’ svaku pjesmu od riječi do riječi.

Željko Bebek

Za ovaj koncert Fadil i Zlatan Redžić stigli su iz Atlante, Ranko Rihtman iz Tel Aviva, Neno Jurin iz Portoroža, Kornelije Kovač iz Beograda, Miroslav Šaranović iz Koelna, Peco Petej iz Splita te Muris Varajić iz Sarajeva kako bi zajedno s ‘prijateljima’ odsvirali pjesme na kojima su mnoge generacije odrasle i koje će zauvijek biti popularne.

Tijekom koncerta domaćin Zoran Predin koji nas je vodio kroz povijest Indexa spomenuo je i one kojih više nema, ali će zauvijek biti i ostati dio Indexa – Davorin Popović, Slobodan Boda Kovačević, Đjorđe Kisić i Nedim Hadžihasanović.

Arsen Dedić kako ga još nazivaju i ‘vitezom tame’ interpretirao je pjesmu ‘Ti si mi bila u svemu naj’, a publika ga je nagradila s najvećim aplauzom. Osim Arsena Dedića neke od evergreena otpjevali su i Željko Bebek, Dado Topić, Željka Katvić-Pilj, Goran Karan, Hari Mata Hari, Irina Kapetanović, Massimo Savić, Nihad Voloder, Zoran Predin i Seid Memić Vajta.

Ove godine u jesen slave svojih 50 godina postojanja, a sinoć su na Ljetnoj pozornici započeli sa svojim rođendanskim slavljem. Odlična atmosfera bila je do samoga kraja kada su svi izvođači zajedno otpjevali jedan od najvećih hitova ‘Jedan čovjek i jedna žena’.

Liburnija.net TV – Indexi i prijatelji @ Opatija

[nggallery id=341]

Serena Calderara / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi