VIDEO/FOTO Ivica Šćurić i posada broda Follow us pobjednici ‘prve etape’ Liburnijske regate Vela vrata 2020.

Kako je protekao sastanakk skipera, partenca iz Opatije i start na Velim vrtima provjerite u priloženoj fotogaleriji i video prilogu…

Opatija – Eol nije bio naklonjen prvom startu 38. Galijole, odnosno Liburnijske regate Vela vrata 2020. pa je tako 16 posada iz opatijskog porta prema startnoj liniji na Porozini krenula na motorni pogon. Nešto više vjetra, dovoljno za star zapuhalo je na Velim vratima, a prema ciljnoj liniji koja se nalazila u luci Cres krenule su posade željne jedrenja. Ciljnu liniju prva je presjekla posada broda Follow us sa skiperom Ivicom Šćurićem, druga je bila Nessie sa skiperom Sinišom Jančićem (JK Neverin, Čavle), a treća Bella nostra sa skiperom Diegom Biljanom.

Drugi plov na rasporedu je danas u 9 ujutro kada će posade krenuti prema Opatiji, kada ćemo u poslijepodnevnim satima saznati i prvog pobjednika Liburnijske regate Vela vrata 2020. nakon čega će i službeno Galijola postati dio jedriličarske i uopće sportske povijesti našeg kraja.

Podsjetimo, do sada uvriježeni okret oko hridi Galijola otišao je u povijest. Zahtjevna regata koja se jedrila po navigacijski teškim uvjetima iz godine u godinu imala je sve manji odaziv brodova, stoga su organizatori prilagodili rutu te je regata jučer startala pod imenom 38. Galijola – Liburnijska regata Vela vrata 2020.

Ivica Šćurić I Posada Broda Follow Us Pobjednici ‘prve Etape’ Liburnijske Regate Vela Vrata 2020.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!