VIDEO/FOTO Jedan od najdužih pohoda – Mučićevi zvončari u pratnji maškara obahajali na Pusnu nedeju @ Matulji

Na pohodu su ih, kao i uvijek, pratili muzikanti, ali i maj na čelu povorke. Njihov pohod pratili su naši fotoreporteri, a sve što su zabilježili na kratkom predahu na Vlahoven brege možete pogledati u nastavku teksta.

Matulji – Mučićevi zvončari jučer su napravili svoj pohod, koji tradicionalno ”pada” na Pusnu nedeju, i koji se može pohvaliti jednom od najdužih ruta. Od jutarnjih sati, pa do večeri, Mučićevi zvončari prošli su dug put od svog ”sjedišta” preko Jušići, Rukavca, Matulji, Rubeši i nazad doma Mučićen, a svoj krug završili u Domu Permani.

Mučićevi zvončari imaju jednu od najdužih tradicija na matuljskom području, a prema pričama počeli su zvoniti još 1870. godine. Na pohodu su ih, kao i uvijek, pratili muzikanti, ali i maj na čelu povorke.

Uz vavek atraktivne zvončare ove godine pažnju su plijenile i maškare koje su ih prtile cijelim putem, dok je pusna inauguracija od jutarnjih sati izazivala salve smijeha.

Njihov pohod pratili su naši fotoreporteri, a sve što su zabilježili može se pogledati u nastavku teksta.

.

 

Pust ulazi u svoju završnicu, a danas i sutra, na Pusni ponedejak i Pust kada zvončari imaju svoje pusne pohode po svojim mjestima. Tako danas Brežanski zvončari gredu po Bregeh, a Rukavački zvončari po Kućeloven komune.

Na Pust, sutra, 25. veljače, Zvonejski zvončari gredu po Zalukah i zvonejsken komune, Munski zvončari po Žejanah, Veleh i Maleh Munah, a Žejanski zvončari u obrnutom smjeru na Male i Vele Muni i doma po Žejanah. Rukavački zvončari gredu po Rukavce, a prate ih i partenjaki.

Jedan Od Najdužih Pohoda – Mučićevi Zvončari U Pratnji Maškara Obahajali Na Pusnu Nedeju @ Matulji

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!