[VIDEO/FOTO] Južina ne posustaje – DHMZ izdao crveni alarm za Riječku regiju

U nastavku pogledajte kadrove koje smo jučer snimili u Voloskom i Opatiji…

Opatija – Vremenske prilike nikako da nam se stabiliziraju. Tako smo nakon snijega koji se spustio gotovo do mora jučer imali prilike guštati u olujnom jugu koje prema prognostičarima još ne posustaje. Naime, jučerašnji dan obilježio jak vjetar i izrazito valovito more.

Problema će biti i zbog česte te u mnogim mjestima i obilne kiše, posebice opet na Jadranu i područjima uz njega.

DHMZ je izdao Crveni alarm za Riječku regiju, a prognoziraju olujne udare juga i južnog vjetra. Srednja brzina vjetra iznosit će 75-90 km/h. Osim olujnog vjetra najavljuju i obilne oborine te grmljavinu, a moguće su urbane i bujične poplave.

Prognostičari najavljuju umjereno i pretežno oblačno, a na sjevernom Jadranu, u sjevernoj Dalmaciji i gorskoj Hrvatskoj povremeno s kišom. Oborina će lokalno biti obilna, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Drugdje će mjestimične kiše biti uglavnom navečer i u noći na ponedjeljak.Na Jadranu će biti vjetrovito uz jako i olujno jugo koje će prema kraju dana na sjevernom dijelu okrenuti na jugozapadni i zapadni vjetar. Najniža temperatura zraka od 2 do 7, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 11 do 15 °C. Najviša dnevna uglavnom između 9 i 14 na kopnu te od 13 do 18 °C na obali i otocima.

Iz HAK-a javljaju da su kolnici mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice u unutrašnjosti. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije: Valbiska-Merag, Zadar-Preko, Sućuraj-Drvenik, Sumartin-Makarska,Trogir/Soline-Drvenik Veli-Drvenik Mali, Split-Vela Luka-Ubli, Zadar (Gaženica) – Sestrunj – Zverinac – Molat, Zadar (Gaženica) – Bršanj – Rava – Mala Rava, Dubrovnik-Lopud-Suđurađ, Stinica-Mišnjak, Lopar-Valbiska, Brestova-Porozina, Žirje-Kaprije-Šibenik, zatim katamaranske linije: Milna-Rogač-Split, Dubrovnik-Šipan-Sobra, Zadar – Rivanj – Sestrunj – Zverinac – Božava – Brbinj, Zadar – Molat – Brgulje – Zapuntel – Ist, Zadar – Iž Mali – Iž Veli – Mala Rava – Rava, Zadar-Premuda-Silba-Olib, Ubli -Vela Luka-Hvar-Split , Vis-Split, Korčula-Hvar-Split, Split-Bol-Jelsa, Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Cres-Rijeka te brodske linije: Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, Vrgada-Pakoštane-Biograd, Zadar-Sali-Zadar, Zadar-Mail Iž-Mala Rava-Rava, Zadar-Preko i Mali Lošinj-Unije-Susak.

Južina Ne Posustaje – DHMZ Izdao Crveni Alarm Za Riječku Regiju

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!