[VIDEO/FOTO] Kantridersi i dječji doček u podne napravili odličnu uvertiru u najluđu noć

Kako su protekli podnevni dočeci provjerite u priloženim video isječcima i velikoj fotogaleriji…

Opatija – Dječji doček na Ljetnoj pozornici i podnevna veselica na Tomaševcu bili su sjajna uvertira za večerašnju feštu u Opatiji. Uvertiru u ‘najluđu’ noć u godini napravili su Kantridersi koji su zabavljali publiku na opatijskoj plaži Tomaševac u organizaciji caffe bada Del mar. U isto vrijeme, ali na Ljetnoj pozornici brojni mališani pristigli sa svih krajeva Liburnije imali su priliku proveseliti se na dječjem dočeku Nove godine. Na Dječjem dočeku Nove godine mališanima i njihovim roditeljima pridružili su se gradonačelnik Fernando Kirigin i zamjenica Kristina Đukić, a čestitku je uputio ravnatelj Festival Opatija Ernie Gigante Dešković.

Središnji doček, u organizaciji Grada Opatije, održat će se pred „mrkatom“, odnosno gradskom tržnicom, gdje će se u petak, 31. prosinca okupiti „krema“ lokalne glazbene scene. S početkom u 20 sati zasvirat će David Danijel, Duško Jeličić Dule sa svojom Bonacom, Koktelsi i Šajeta.

Od 22 sata, glazbeno zagrijavanje za Novu godinu krenut će i kod Umjetničkog paviljona Juraj Šporer i na Ljetnoj pozornici. U srcu opatijskog Adventa, pred Šporerom i u parku što ga okružuje, za dobre vibracije pobrinut će se Dellboys s gostima, a uz klizalište na otvorenoj sceni Ljetne atmosferu će ugrijati Grooversi. Četvrta lokacija za ispraćaj Stare godine je Xmas Street Lungomare Advent, gdje od 19 nastupa DJ Alex Ivanov, a doček je organiziran i u brojnim hotelskim i ugostiteljskim objektima diljem Opatije.

Za sve posjetitelje koji nemaju digitalnu EU COVID potvrdu osigurana je mogućnost testiranja brzim antigenskim testom na ulazu u centar Opatije iz smjera hotela Ambasador u periodu od 20:00 do 23:30 h po cijeni od 70 kn. Zanimljiv program neće stati niti u 2022. godini, već će se nastaviti tijekom čitavog novogodišnjeg vikenda. Na samu Novu godinu, u subotu 1. siječnja, točno u podne na Slatini će opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin uputiti novogodišnju čestitku svim okupljenim Opatijcima i gostima Opatije, nakon čega će se održati tradicionalno otvorenje kupališne sezone u „režiji“ Opatijskih kukala, koje će na novogodišnjem kupanju pratiti glazbeni sastav Trio Asi i kuma, čakavska pjesnikinja Marina Česen.

Već i prije tradicionalnog zimskog kupanja popularnih opatijskih kukala, Opatija će se probuditi uz zvuke glazbe. Priliku da budu prvi izvođači koji će nastupiti u 2022. godini dobit će Spart Jazz Quartet, čije će pitke melodije od 10 sati odjekivati Parkom Angiolina. Koncerti će se nizati do kraja dana – od 13 do 16 sati svirat će se na terasi hotela Milenij, od 17 sati DJ Maki zabavit će Xmas Street Lungomare Advent, a od 18 sati u Parku Angiolina nastupit će Dino Antonić Trio.

Nedjelja, 2. siječnja donosi iznenađenja i „Surprise Party“ kod Umjetničkog paviljona Juraj Šporer koji na popularnom blagdanskom okupljalištu počinje u 19 sati. I raniji nedjeljni termini bit će zanimljivi ljubiteljima dobre glazbe, jer od 12 sati u Parku Angiolina nastupaju Leo i Alba, a u 18 sati na istom mjestu zapjevat će Martina Majerle. Između ova dva koncerta, održat će se glazbeni nastupi na terasi hotela Milenij od 13 do 16 sati te poslijepodne uz hitove koje će od 17 sati na Xmas Street Lungomare Adventu puštati DJ Super Saiyan.

Prigodno uređenje grada i adventska ponuda na Xmas Street Lungomare i Ljetnoj pozornici potrajat će do 09. siječnja.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net