VIDEO/FOTO Kastav je ‘pao’ pod vlast maškara: Pusna gradonačelnica Sanja Pešćica preuzela ključeve grada

Još jedan bitan dio Antonje u Kastvu jest dodjela kastavske pusne nagrade Zlatne broskve, koje su dobili Pusni odbor Trinajstići i prva meštrica Pusnog odbora Rubeši Barbara Tenčić… Kako je proteklo prvo ovogodišnje pusno druženje u Kastvu provjerite u velikoj fotogaleriji i video isječku…

Kastav – Maškare su preuzele vlast u Kastvu! Gradonačelnik Matej Mostarac predao je ključeve grada pusnoj gradončalenici Sanji Pešćici čime je i službeno otpočelo ludo „peto godišnje doba“ u „gradu na brege“.

Tijekom vesele ceremonije kastavski pusni odbori predstavili su i ovogodišnje mesopuste. Rubeši su odlučili otvoriti „češkaonicu“ pa su svom Pustu dali pomalo provokativno ime – Pizdolizac. Spinčići, koji ove godine drže „maškaranu vlast“ jer iz njihovih redova stiže pusna gradonačelnica, ukazali su na problem iseljavanja davši svome Pustu ime Spinčo Merikanić, a Trinajstići su se dotaknuli aktualnog problema smanjenog voznog reda Autotroleja, pa su svog Pusta nazvali  – Trolejko. Četvrto pusno društvo, ono iz Jurčića, inspiriralo se Rijekom kao europskom prijestolnicom kulture te su, misleći globalno i djelujući lokalno, svome Pustu nadjenuli ime Jepko, izabravši ga za maskotu – Jurčićeve Europske prijestolnice kulture.

Još jedan bitan dio Antonje u Kastvu jest dodjela kastavske pusne nagrade Zlatne broskve, koje su dobili Pusni odbor Trinajstići i prva meštrica Pusnog odbora Rubeši Barbara Tenčić.

Maškarana događanja u Kastvu nastavljaju se sutra, kada će gradom proći 11. maškarani rally Halubje – Liburnija, a u večernjim satima u Maškaranom centru Kastav održat će se i prvi ovogodišnji pusni tanci.

Kastav Je ‘pao’ Pod Vlast Maškara: Pusna Gradonačelnica Sanja Pešćica Preuzela Ključeve Grada

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

error: Content is protected !!