VIDEO, FOTO: Malena zvona jača od snijega – U pravim pusnim zimskim uvjetima održana Mića zvončarska smotra @ Žejane

Smotru su otvorile maškarice Dječjeg vrtića Matulji s područnim odjelima, za kojima je krenulo 14 zvončarskih skupina, a svoje su „boje“ pokazali mići Žejanski zvončari, Munski, Zvonejski, Brgujski, Rukavački, Brežanski, Mućićevi, Frlanski i mići zvončari Vlahov Breg i Korensko s matuljskog područja te, kao gosti – Halubajski mići zvončari, Zametski, Ćićski i Dondolaši. Veliku fotogaleriju sa smotre (koju ćemo uskoro proširiti) pogledajte na ovom linku...

Žejane – Prava snježna idila vladala je Žejanama kojima su jutros zavladala „mića zvona“ – neustrašivi mali zvončari, usprkos visokim nanosima snijega, pokazali su kako mogu zvonce nositi „kao veliki“.

Naime, Žejane su osvanule pod snježnim pokrivačem, no Mića zvončarska smotra nije otkazana, a na nju su se odazvale sve zvončarske i maškarane skupine koje su i bile najavile svoj dolazak.

Smotru su otvorile maškarice Dječjeg vrtića Matulji s područnim odjelima, za kojima je krenulo 14 zvončarskih skupina, a svoje su „boje“ pokazali mići Žejanski zvončari, Munski, Zvonejski, Brgujski, Rukavački, Brežanski, Mućićevi, Frlanski i mići zvončari Vlahov Breg i Korensko s matuljskog područja te, kao gosti – Halubajski mići zvončari, Zametski, Ćićski i Dondolaši.

Zvončarići su napravili đir po Žejanama kojim inače kroče njihovi stariji kolege – krenuvši od igrališta stare škole u Žejanama prošli su kroz selo i predstavili se kolima na nekoliko punktova na kojima su ih mještani dočekali s pusnim delicijama, a cilj povorke bila je ponovo stara škola u kojoj je održan pravi „zvončarski obed“.

Za zabavu je bila zadužena grupa Maestral, a program je vodila Nina Dukić.

– Sve je prošlo uistinu iznad očekivanja, bilo je doista idilično, prava zimska pusna atmosfera na Žejanah, a drago nam je da nitko od grupa nije otkazao dolazak. Snijega je bilo puno, ali nije bilo previše hladno, pa se program mogao odviti u potpunosti, za što su se potrudili i mještani. Županijska uprava za ceste očistila je glavnu cestu, Općina je očistila sporedne ceste, a mještani Žejana već od pet ujutro su bili „na terenu“ i čistili sve ostale puteve u mjestu kako bi se smotra mogla održati. Svi sudionici ponijeli su odlične dojmove iz Žejana, kazala je zamjenica matuljskog načelnika Eni Šebalj.

Miću zvončarsku smotru pratili su i naši fotoreporteri čije kadrove možete pogledati u velikoj fotogaleriji na ovom linku.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!