VIDEO, FOTO: MaTaFun naprvo – Kazališni festival za djecu i mlade razveselio brojne mališane @ Matulji

festival_matafun_matulji_2015

Tako su poslijepodneva i večeri jučerašnjeg i prekjučerašnjeg dana protekla u znaku teatra i u potpunosti ispunila najave organizatora koji su kazali kako je MaTaFun pokrenut u cilju ponude kvalitetnih programa za djecu i mlade u vrijeme ljetnih praznika, kao i predstavljanje kazališnih ostvarenja za najmlađe profesionalnih i amaterskih kazališta. Video isječak pogledajte u nastavku teksta, dok veliku fotogaleriju možete pogledati na ovom linku

festival_matafun_matulji_2015_2

Matulji – Prvo izdanje nove matuljske manifestacije – Matulji Teatar Fest za djecu i mlade, ili skraćeno MaTaFun, naišlo je na nepodijeljeno pozitivne kritike, prvenstveno kod ”ciljane publike”.

A ta su ciljana publika bili mališani od četiri do deset godina starosti, koji su u organizaciji Teatra Oz iz Mošćeničke Drage i Općine Matulji dobili dva dana ispunjena zanimljivim kazališnim aktivnostima.

festival_matafun_matulji_2015_1

Tako su poslijepodneva i večeri jučerašnjeg i prekjučerašnjeg dana protekla u znaku teatra i u potpunosti ispunila najave organizatora koji su kazali kako je MaTaFun pokrenut u cilju ponude kvalitetnih programa za djecu i mlade u vrijeme ljetnih praznika, kao i predstavljanje kazališnih ostvarenja za najmlađe profesionalnih i amaterskih kazališta.

Prvog dana festivala, u petak, prikazane su predstave ”Ronilac bisera” u izvedbi ansambla LOFT – Dječje kazalište Dubrava, te ”Vitez željeznog srca” u izvedbi teatra Naranča. Jučer je pak dan započeo interaktivnim programom ”Hola hoop je top” koji je predstavila Adriana Karuza, nakon čega je odigrana predstava ”Pra priča” Teatra Oz.

festival_matafun_matulji_2_dan_2015

Umjesto na otvorenom, na krovu sportske dvorane gdje su ga organizatori isprva htjeli ”postaviti” ovaj dječji kazališni festival održan je u Hangaru, što nije umanjilo zadovoljstvo njegovih sudionika – kako izvođača, tako i gledatelja. Stoga ne treba sumnjati u namjeru organizatora da i dalje nastave s predstavljanjem kazališnih predstava za djecu, ali i da taj program dodatno obogate gostovanjem glumačkih družina, kao i radionicama glume, scenografije i lutkarstva.

Video isječak pogledajte u nastavku teksta, dok veliku fotogaleriju možete pogledati na ovom linku

festival_matafun_matulji_2_dan_2015_1

Davor Žic / Podučkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi
Video: Zoran Ventin / Art film

error: Content is protected !!