VIDEO, FOTO: MIK fest 2018. – Voljen Grbac i Matej Prpić nakon Pule osvojili i Opatiju

Fragment pobjedničke pjesme sa sinoć održane četvrte večeri Melodija Istre i Kvarnera u Opatiji poslušajte u nastavku, a veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Opatija – Nakon nezaboravne krčke mikovske večeri raspjevana je karavana stigla na Liburniju, na opatijsku Ljetnu pozornicu. A Opatija je MIK dočekala na sebi svojstven način – srdačnim gostoprimstvom i lijepim riječima opatijskog gradonačelnika Ive Dujmića koji je potvrdio ono što Opatija i MIK imaju zajedno – neraskidivu vezu koju obilježava ljubav prema tradiciji i svom kraju. Naglasio je to i direktor festivala Andrej Baša koji je domaćina darivao umjetničkim djelom Saše Jantoleka, brodom “koji plovi i zna svoj put i za najvećih nevera, s jedinim ciljem – kako bi se vratio svojoj luci – svom kraju.”

Razlijevali su se opatijskom lukom zvuci 18 novih mikovskih skladbi, pljesak publike za svaku od njih, kao i smijeh kojeg su izazivali uvijek nadahnuti i posebni – Mario i Robert. U odrasloj, ali i u minijaturnoj varijanti.

Dok je komisija zbrajala glasove publike, na pozornici se odvijao revijalni dio u kojem su nastupale učenice OŠ Rikard Katalinić Jeretov Iva Mršić i Ana Kinkela koje je publika velikim pljeskom, kao i poznata mikovska imena: Duško Jeličić, Gina Picinić, Nina Fakin i Martina Majerle.

Vruća opatijska večer dodatno je postala užarenija kada je došao trenutak za proglašenje triju skladbi s najvećim brojem glasova opatijske publike. Tako je treće mjesto sa 100 glasova osvojila skladba “Lipa pismo moja” (Mirjana Bobuš/Mirjana Bobuš/Robert Grubišić) u izvedbi Tamare Brusić i klape Tić, drugo mjesto osvojila je Martina Majerle sa skladbom “Na Trsatu” (Robert Grubišić/Robert Pilepić/Robert Grubišić) sa 187 glasova, a prvo osvojili su Voljen Grbac i Matej Prpić sa skladbom “Mama fala ti” (Robert Grubišić/Robert Pilepić/Robert Grubišić) koja je osvojila 202 glasa.

U ukupnom plasmanu, nakon četiri festivalske večeri vode Voljen Grbac i Matej Prpić sa skladbom “Mama fala ti” i s 82 boda, druga je Martina Majerle sa skladbom “Na Trsatu” i sa 71 bodom dok su treći Tamara Brusić i klapa Tić sa skladbom “Lipa pismo moja” sa 70 bodova.

Nakon proglašenja i druženja mikovaca uz pjesmu i okrjepu, svi su pošli na zasluženi počinak jer već večeras MIK stupa ne scenu prekrasne Crekvine u Kastvu. Fragment pobjedničke pjesme sa sinoć održane četvrte večeri Melodija Istre i Kvarnera u Opatiji poslušajte u nastavku, a veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!