ERSTE AD

VIDEO, FOTO: Miodrag Šarac najavio kandidaturu za načelnika uz podršku pet političkih opcija @ Matulji

boli_matulji_miodrag-sarac_2016 (3)

Kandidati za zamjenike su Alen Ružić i Dunja Šimić, a nadstranačku platformu nazvanu Bolji Matulji će na izborima podržati HNS, HDZ, Akcija mladih, Liburnijska stranka i Nezavisna lista Željka Grbca. Video prilog s predstavljanja pogledajte u nastavku teksta, a fotogaleriju na ovom linku

Matulji – Miodrag Šarac kandidat je za načelnika Općine Matulji, a u pokušaju da na toj poziciji naslijedi dosad jedinog poznatog kandidata Marija Ćikovića, podršku mu je pružio čitav niz političkih opcija. Naime, kako je sam Šarac istaknuo na jučerašnjem predstavljanju ispred ”starog marketa” u centru Matulja, biračima se predstavlja kao predvodnik nadstranačke inicijative Bolji Matulji, koju će na izborima podržati HNS, HDZ, Akcija mladih, Liburnijska stranka i Nezavisna lista Željka Grbca.

boli_matulji_miodrag-sarac_2016 (1)

Već samo predstavljanje ove opcije javnosti, najavljeno za simboličko vrijeme – u 11.55 sati, ili ”pet do polna” – izazvalo je veliku pozornost prolaznika, budući da su kandidati prostor nekadašnje butige oblijepili starim fotografijama mjesta, pokazavši tako da za uređenje zapuštenih prostora treba tek volja i dobra ideja.

– Do prije sat vremena izlog iza nas bio je svima znano ruglo u središtu općine. Uz samo malo dobre volje, kreativnosti i novih ideja, pretvorili smo ovaj prostor u nešto novo. Ovo je poruka da želimo, znamo i možemo. Od danas ovo više nije samo izlog, već početak promjena. Promjena koje žele i na koje su spremni svi stanovnici Matulja, kazao je Šarac, čijem su predstavljanju prisustvovali i predstavnici svih političkih opcija koje su stale iza platforme Bolji Matulji, pozvavši da se ovoj inicijativi pridruže i druge stranke, od SDP-a i HSU-a do IDS-a i PGS-a, ali i svi mještani koji žele bolje svome mjestu.

Kao kandidati za zamjenike, jučer su se predstavili i donedavni zamjenik načelnika Alen Ružić, te Dunja Šimić, relativno novo lice na matuljskoj političkoj sceni. Iako su stranke dale podrške njihovoj zajedničkoj kandidaturi, svaka će na izbore izaći s vlastitom listom za Općinsko vijeće.

– U težnji za Bolji Matulji ujedinili smo se svi. Ponosan sam što smo stranačke boje i ideologije stavili sa strane. I dalje ćemo vjerojatno imati drugačija stajališta o povijesnim, političkim ili gospodarskim temama na razini države. Ali mi ovdje ionako ne odlučujemo o stopi PDV-a, problemu kredita u švicarskim francima ili monetizaciji autocesta. Međutim, mi ovdje izravno odlučujemo o tome hoće li djeca dobiti besplatne udžbenike, hoće li se zona Miklavija konačno pokrenuti, hoćemo li i kakav multimedijalni centar izgraditi, hoće li naši umirovljenici dobiti dom, hoće li zapušteni prostori poput ovog u centrui drugih biti stavljeni u funkciju, hoće li svaka kuća u našim selima imati vodovod, do kojih će sela voziti autobusne linije, kako ćemo ravnomjerno razvijati i gornji kraj, hoćemo li graditi Dom Lisina, hoće li rotor smanjiti gužve i još puno toga oko čega je normalno da se svi složimo. Odluke koje se tiču svih nas više se smiju donositi svađama ili samovoljom jednog čovjeka. Svi bi se trebali složiti oko bitnih stvari koje će Matulje učiniti boljim Matuljima, istaknuo je Šarac.

boli_matulji_miodrag-sarac_2016 (2)

Kazao je kako su Matulji nekad bili uspješna i ponosna Općina, mjesto za koje su znali svi stanovnici Hrvatske, pa i šire – jer upravo je matuljski štacion bio odredište na koje je nekad stizala bečka gospoda.

– Želim da tako bude opet, da budemo ponosni na našu tradiciju i predstavimo ju drugima, da svakome tko čuje za zvončare i Zvončarsku smotru jedna od prvih misli budu Matulji. Volio bih da nemamo prijevremene izbore, da taj novac utrošimo u besplatne udžbenike ili uređenje centra mjesta, ali iskoristit ćemo tih godinu dana da pokažemo našim građanima da se i u tom vremenu mogu napraviti konkretne stvari, zaključio je Šarac.

Na novinarsko pitanje o podršci HDZ-a njegovoj kampanji, Šarac je odgovorio kako su Bolji Matulji ideja zbog koje su sve stranke po strani ostavile ideologiju i posvetile se konkretnim projektima koje će uskoro predstaviti. Video prilog s predstavljanja pogledajte u nastavku teksta, a fotogaleriju na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!