VIDEO/FOTO Na Zametu nastavljeni ‘korona koncerti’ – Vlatko, Elizabeta i Damir održali nadahnut nastup na parkingu

Ispred zgrade okupilo se i staro i mlado, a ovaj nadahnuti trio velikog srca pripremio je šarolik repertoar koji je bio sastavljen od domaćih i stranih klasika te nekoliko autorskih stvari. A dok čekamo objavu kompletnog materijala, djelić atmosfere s dvije pjesme koje je zabilježio naš fotoreporter možete pogledati u nastavku…

Rijeka – U gradu koji teče, koji je ujedno i Europska prijestolnica kulture – kultura nije stala – ali za to nije zaslužna tvrtka Rijeka 2020 već vrijedni glazbenici velikog srca. Naime, specifični ‘korona koncerti’ nastavljeni su, nakon sjajne Urbanove mini turneje po kvartovima, nastupom troje prekaljenih glazbenika – iako bitno drugačijeg glazbenog izričaja, ali s jednakim ciljem i jednako zaraznog optimizma.

– Već se neko vrijeme dogovaramo kako pomoći Rijeci i njezinim stanovnicima da malo zaborave na sve muke koje nam donosi ova epidemija. Zaključili smo da je idealno s onim što najbolje znamo raditi – glazbom. Kako hoteli i gaže gdje obično nastupamo miruju, odlučili smo staviti u pogon glasnice i prste da nam ne bi zakržljali, na našu, a vjerujemo i radost susjeda po balkonima i prozorima, istaknuo nam je Vlatko Filčić, poznati riječki glazbenik koji je za ovu prigodu nastupio s kolegama Elizabetom Vrbljanac Betty i njezinim suprugom Damirom Vrbljancem. I sam autor niza pjesama, popularnih primjerice kod i tisuća pobornika maškaranih zabava, za tu je prigodu pripremio, preradio i jednu poznatu pjesmu Rajka Dujmića s kojom je otvoren nastup na parkingu ispred zgrada koje se nalaze iznad fotografske radnje “Sluga”.

Ispred zgrade okupilo se i staro i mlado, a ovaj nadahnuti trio velikog srca pripremio je šarolik repertoar koji je bio sastavljen od domaćih i stranih klasika te nekoliko autorskih stvari.

– Promijenio sam riječi koje se dakako dodiruju korne ali donose i optimizam. Za novonastalu situaciju izmijenili smo tekst jedne pjesme i nazvali je “Ostani doma”, s uputstvima za borbu protiv korone, koju možete poslušati na YouTube kanalu, dodao je Filčić.

Iako je bio planiran stream, tehničke zavrzlame ‘prisilile’ su ih na naknadnu objavu snimke njihovog nastupa. A dok čekamo objavu kompletnog materijala, djelić atmosfere s dvije pjesme koje je zabilježio naš fotoreporter možete pogledati u nastavku…

A Zametu Nastavljeni ‘korona Koncerti’ – Vlatko, Elizabeta I Damir Održali Nadahnut Nastup Na Parkingu

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!