VIDEO/FOTO Nastavlja se ‘divlji ples’ vjetra i kiše – Pogledajte akciju izvlačenja potopljene brodice

Dalmatinski i istarski gradovi zbrajaju oštećene zgrade, uništene parkove i potopljene prostore, no Opatija je, čini se, pošteđena najgoreg dijela „bijesa boga Eola“.

Opatija – Jugo već danima dominira opatijskim i kvarnerskim područjem, ali, srećom, usprkos „apokaliptičnim prizorima“ podivljalog vjetra i mora, ovi su vjetroviti dani prošli bez težih posljedica. Dalmatinski i istarski gradovi zbrajaju oštećene zgrade, uništene parkove i potopljene prostore, no Opatija je, čini se, pošteđena najgoreg dijela „bijesa boga Eola“.

No, određenih posljedica je bilo, osobito u lukama, pa je tako oštećeno nekoliko brodica, od kojih su neke pretrpjele tek manje štete, a druge su bile i potpuno potopljene. Akciju spašavanja jedne takve brodice u opatijskom portu zabilježio je i naš fotoreporter.

Inače, iako se misli da je Rijeka najkišovitiji grad u Hrvatskoj, u usporedbi s drugim mjestima u županiji danas je prošla relativno „lišo“. Naime, U protekla 24 sata na Zavižanu je palo 105 litara kiše po četvornome metru, u Crnom Lugu 67 litara, Otočcu 64, Delnicama 56, na aerodromu u Omišlju 37, u Pagu 36, Rabu 34, Kukuljanovu 33, Bakru 30, a u Rijeci 27 litara kiše.

Južina Ne Posustaje – DHMZ Izdao Crveni Alarm Za Kvarner I Istru

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

FOTO/VIDEO Južina ne posustaje – DHMZ izdao crveni alarm za Kvarner i Istru

error: Content is protected !!