VIDEO, FOTO: Nogometnu utakmicu između Rijeke i Hajduka zasjenili neredi @ Kantrida

nk_rijeka_nk_hajduk_2013_kantrida_armada_torcida (16)

– Situacija je bila gusta poprilično. Na bakljadu Armade je Torcida odgovorila svojom bakljadu, ali s razlikom da su zapaljene baklje bacili na dio kade su bili navijači Rijeke, pretežito obitelji s malom djecom. Nakon minute došli su zaštitari i policija maknut ljude van dosega. Dio Armade je došao izvući djecu i žene od tamo i počeo je kaos, kazao nam je jedan od očevidaca jučerašnjih nereda.

Rijeka – Jučerašnje divljačko ponašanje djela gostujućih navijača na istočnoj tribini, ponovo je bacilo u drugi plan sportsko nadmetanje, rezultat i izvanrednu atmosferu koja posljednje vrijeme vlada na Kantridi.

nk_rijeka_nk_hajduk_2013_kantrida_armada_torcida (04)

Divljačko ponašanje, čupanje stolica, sukobi, gađanje kamenjem, bacanje zapaljenih baklji na tribinu s djecom, tatama, nonićima, pendreci te krv po licima navijača, samo su dio ružnih i uznemirujućih prizora koji su se mogli vidjeti na istočnoj tribini stadiona na Kantridi. Kaos koji je vladao dodatno je začinjen ogromnom količinom pirotehnike koja je letjela na sve strane, a sudeći po viđenom, naprosto je nevjerojatno koliko je baklji uneseno na stadion.

– Situacija je bila gusta poprilično. Na bakljadu Armade je Torcida odgovorila svojom bakljadu, ali s razlikom da su zapaljene baklje bacili na dio kade su bili navijači Rijeke, pretežito obitelji s malom djecom. Nakon minute došli su zaštitari i policija maknut ljude van dosega. Dio Armade je došao izvući djecu i žene od tamo i počeo je kaos, kazao nam je jedan od očevidaca jučerašnjih nereda.

Policijska uprava primorsko-goranska nastavlja s utvrđivanjem činjeničnoga stanja te identiteta osoba koje dovodi u vezu s protupravnim ponašanjem prije, tijekom i nakon nogometne utakmice na stadionu Kantrida.

No, situacija je nakon utakmice dobila svoj epilog. Zabilježen je i incident nakon utakmice ispred jednog opatijskog hotela gdje je 20-godišnjak s područja Matulja bacio čašu u smjeru nogometaša Hajduka pritom ga ozlijedivši, no oštećeni je odbio zatražiti liječničku pomoć, stoji između ostalog u policijskom priopćenju. Dvadesetogodišnjak se prekršajno prijavljuje zbog drskog ponašanja te omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika, a utvrđena mu je koncentracija alkohola od 1,57g/kg.

nk_rijeka_nk_hajduk_2013_kantrida_armada_torcida (25)

Prema posljednjim informacijama ozlijeđeno je dvadesetak osoba, a konačna ‘bilanca’ tek se mora utvrditi.

– Tijekom održavanja nogometne utakmice između HNK Rijeka i HNK Hajduk, na riječkom stadionu Kantrida, došlo je do narušavanja javnog reda i mira u kojem je ozlijeđeno više osoba. Prema prvim informacijama među ozlijeđenim osobama koje su zatražile liječničku pomoć su i četvorica policijskih službenika. Prilikom intervencije policija je uporabila sredstva prisile prema više osoba, koje su dovedene u službene prostorije policije. Prije početka održavanja nogometne utakmice preventivno je privedeno 26 osoba, dok su četiri osobe privedene na kriminalističko istraživanje. Zabilježena su i tri oštećenja na autobusima. Nakon prikupljanja svih podataka s terena i utvrđivanja činjeničnoga stanja u svezi ovoga događaja javnost će biti pravovremeno obaviještena, stoji u priopćenju objavljenom na službenim stranicama Policijske uprave Primorsko goranske.

– Atmosfera je bila sjajna do 60. minute i onda se dogodilo to na gostujućoj tribini. Palili su baklje i to još nekako može proći kao dio folklora, ali bacati ih na tribinu na kojoj sjede obitelji ne mogu razumjeti. To nije u redu. Da su bacali na Armadu jer su im oni rivali, hajde još bi i shvatio, ali bacati na žene, djecu i umirovljenike… Danas je najviše izgubio hrvatski nogomet jer nakon te 60′ na terenu se nije više igrao nogomet. Igrači obiju momčadi su gledali što se događa na istočnoj tribini, kazao je Damir Mišković za Radio Rijeku.

Sportska bilanca je ipak nešto povoljnija – 1 : 1. Golove su postigli Benko i Kouassi, a Rijeka trenutno drži prvu poziciju na tablici zahvaljujući gol razlici.

[nggallery id=1040]

Ivan Mellor / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!