VIDEO/FOTO Nova himna Rijeke ‘Moj grad’ zaorila se Korzom – Predstavljen program EPK 2020

Glazbeni program otvorila je grupa Turisti, nakon koje su nastupili Nord i Gerila, a vrhunac večeri bio je izlazak supergrupe „Ri-Val“ i izvođenje „nove riječke himne“ posvećene projektu Europske prijestolnice kulture.

Rijeka – Na Trgu 128. brigade HV-a održano je glazbeno prosinačko druženje Rijeka, moj grad koje su uoči 2020. godine, važne godine za Rijeku, zajednički organizirali RIJEKA 2020 i Novi list koji slavi 120. godišnjicu postojanja.

Rijeka je prvi hrvatski grad koji nosi prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture, a uoči početka 2020. godine ovaj je događaj bio izvanredna prilika da se građani upoznaju s najvažnijim dijelovima programa koji će tijekom iduće godine ponuditi više od 600 različitih događanja.

Zoran Badurina (Jonathan), Iva Močibob (Turisti), Marina Perazić (Denis&Denis), Sandro Bastiančić (En Face), Luka Benčić (My Buddy Moose), Davor Lukas (Fit), Ivona Maričić Kukuljan (E.N.I.), Ivanka Mazurkijević (Mr.Lee & Ivanesky), Zoran Prodanović Prlja (Let 3), Mihael Prosen (ex-Father, NORD), Stane Grdaković (The Siids), Valter Kocijančić (ex-Paraf), Edi Kraljić (Denis&Denis), Marko Rogić (White on White), Leo Rumora (ex-Ogledala, Fiumens), Dean Škaljac (ex-Grad, Gerila), Boris Štok, Darko Terlević (The Siids), Elena Tomeček Zdjelar (E.N.I.) i Nikolina Tomljanović (E.N.I.), te Vlado Simcich Vava (ex-Laufer, Turisti), Damir Martinović Mrle (ex-Termiti, Let 3, Mr.Lee & Ivanesky) Bobo Grujičić (Turisti, Kojoti), Darko Terlević (The Siids) izveli su pjesmu Moj grad.

Uoči ove iznimno važne godine za Rijeku, okupio se još jednom i Ri-Val, riječki superband koji je ispjevao pjesmu Moj grad, jednu od najljepših posveta Rijeci.

Ri-Valovci su se po prvi puta okupili prije više od 30 godina i glazbom obilježavali trenutke važne za grad, a projekt Europske prijestolnice kulture prepoznali su jednim od takvih trenutaka, i pjesmom su, kako oni to najbolje i znaju, ispjevali posvetu voljenom gradu.

„Sretan sam što sam dio generacije koja će svjedočiti tom velikom projektu“, kaže autor pjesme Vlado Simcich Vava, koji je i zaslužan za ponovno okupljanje Ri-Valovaca, osvrćući se na činjenicu da je Rijeka 2020. godine grad nositelj titule Europske prijestolnice kulture. Koncertno druženje započelo je nastupom benda Turisti, nakon kojeg se na pozornicu popeo Nord.

Oni su zagrijali publiku koja je nakon njihovog nastupa pogledala kratku video animaciju u kojoj su najavljeni neki od najznačajnijih programa Europske prijestolnice kulture za 2020, nakon čega je glazbeni program nastavljen uz Gerilu koaj je izvela i dvije pjesme od legendarne grupe Grad.

Premijerno je potom prikazan spot za pjesmu Moj grad, koji je režirao Radislav Jovanov Gonzo, a koji se snimao na brojnim prepoznatljivim riječkim lokacijama. Pravo uzbuđenje uslijedilo je kada je nakon spota pjesmu i uživo izveo Ri-Val, okupiravši pozornicu sa svojih 20 izvođača za 2020. Glazbenu kulminaciju večeri označava Let 3 koji u jednosatnom nastupu izvodi presjek svojih najboljih pjesama.

Nova Himna Rijeke ‘Moj Grad’ Zaorila Se Večeras Korzom – Predstavljen Program EPK 2020

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!