[VIDEO/FOTO] Oštija ft. Robert Ferlin natjerala publiku na Crekvine ‘na smeh do suz’ @ Kastav

Posebno zabavno bilo je uključivanje ekipe u kultnu emisiju Tužibaba koju je za ovu priliku odvodio – ki drugi leh Ferlin.

Kastav – Škerci i smeh do suz obilježili su sinoćnju izvedbu Oštije u sklopu ovogodišnjeg Kastavskog kulturnog leta. Za ovu čakavsku komediju ulaznice su bile razgrabljene gotovo nakon objave datuma održavanja, što dovoljno govori kako domaća publika doživljava ovaj sjajan projekt kojeg čine – Zoran Kinkela Mežnjar, Damjan Grbac, Dražen Turina Šajeta, Andy Cech i Zoran Ravnić dok im se za jučerašnju predstavu u ulozi posebnog gosta pridružio Robert ferlin. Za ovu priliku pred ispunjenom Crekvinom, na posebno dekoriranoj bini koja je bila pretvorena u svojevrsni tv studio, pljuštale su ‘fore i fazoni’ na opću radost publike, a posebno zabavno bilo je uključivanje ekipe u kultnu emisiju Tužibaba koju je za ovu priliku odvodio – ki drugi leh Ferlin.

Za one ‘ki su prespali pasana dva leta’ Oštija je glazbeno – scenska predstava glumaca amatera i glazbenika profesionalaca prožeta glazbenim brojevima i simpatičnom konverzacijom između sudionika predstave koji oživljavaju stare domaće aforizme Primorja i Kvarnera. Predstava je zamišljena kao interakcija između snimljenih video klipova i žive konverzacije popraćene glazbenim brojevima sudionika predstave. U protekle dvije godine grupa zaljubljenika u čakavski govor, odlučila se na oživljavanje domaćih aforizama. U današnjem domaćem govoru postoji niz aforizama koji se sve manje upotrebljavaju s obzirom da žive samo u čakavskom govoru.

Oni žive kroz situacije, govor, komunikaciju. Kao što je i čakavština sve manje zastupljena u društvu shodno promjenama u društvu i dolaskom novih kultura na naše područje tako i aforizmi sve više gube svoje mjesto. Izrađeno je već pet serijala video filmića kroz koje se promoviraju aforizmi. Upravo kroz tu kratku konverzaciju oživljavaju se domaći aforizmi koji u tom trenutku zažive i imaju svoj značaj. Uz glumce, atmosferu, ambijent, komedijalni pristup te spontanost, filmići koje producira ProRec montirani su tako da su prilagođeni smartfonima, tabletima, kompjuterima, društvenim mrežama što svjedoči preko dvije tisuće pratitelja projekta, prosječno preko tri tisuće pogleda pojedinog videa te rekordno posjećena predstava na Kastafskom kulturnom letu u Kastvu protekle dvije godine.

Oštija Ft. Robert Ferlin Natjerala Publiku Na Crekvine ‘na Smeh Do Suz’ @ Kastav

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net