[VIDEO/FOTO] Otvorena 9. Štikla – Bruno Mičetić Trio napravio sjajnu ‘generalku’ za službeno otvorenje uz Zdenku Kovačiček

Kako je protekao koncert provjerite u priloženom videu i fotogaleriji…

Rijeka – Bruno Mičetić trio otvorio je devetu po redu Štiklu, festival jazz i eksperimentalne glazbe, a za prvo ovogodišnje izdanje na repertoaru usu bili jazz standardi. Čast da prvi zasviraju ‘pod stijenama na Kantridi’ uz Mičetića imali su njegovi kolege i prekaljeni jazz glazbenici Tonči Grabušić (bubanj) i Damjan Grbac (bas gitara). Kako je sam Mičetić istaknuo ‘da jedva čeka zasvirati s kolegama’ to se na sinoćnjem koncertu moglo osjetiti od prvog do posljednjeg takta.

– S Damjanom i Tončijem nisam svirao već dugo vremena. S Damijanom sam praktički odrastao i stasao u glazbenika kojeg danas znate, nema gdje nismo svirali tijekom niza godina. S Tončijem mi je uvijek velika čast svirati jer mi je on doslovno legenda na ovim prostorima. S njim sam svaki put imao odlične gigove, koji su imali posebnu energiju. Njegovo iskustvo i znanje su neprocjenjivi, rekao je Bruno Mičetić uoči koncerta na Morskom prascu.

Štikla, ili u prijevodu, šumovi, tonovi, improvizacija, kreativnost, logika i apstrakcija, jedinstveni je festival, zahvaljujući kojemu su ljubitelji jazza na plažama na Kantridi minulih godina već imali prilike vidjeti i poslušati brojne domaće i strane vrhunske glazbenike. Iznimka neće biti niti ova godina, kada Štiklom rukovodi Vladimir Matošević, koji nije skrivao zadovoljstvo kako je proteklo otvorenje.

– Za otvaranje 9. Štikla festivala želja nam je bila vratiti se korijenima, izvornim jazz standardima, a ova večer je pokazala da je Bruno Mičetić Trio bio pravi izbor što je potvrdila i publika koja je svaki solo popratila aplauzom. Sljedeći koncert na rasporedu je 14. srpnja kada nam gostuju Alba i Leo koji će nam opet priuštiti nezaboravnu večer, istaknuo je Matošević.

Koncert Bruno Mičetić tria bit će neslužbeno otvaranje Ljeta na Kantridi 2021., službeno otvaranje uslijedit će koncertom hrvatske jazz dive Zdenke Kovačiček i njezinog Greenhouse Blues Banda, što je na rasporedu 8. srpnja na Morskom prascu.

Otvorena 9. Štikla – Bruno Mičetić Trio Napravio Sjajnu ‘generalku’ Za Službeno Otvorenje Uz Zdenku Kovačiček

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank