VIDEO, FOTO: Otvorenje 4. međunarodne izložbe ‘RI oktan sport fest – BK.nova 2018.’ obilježio izniman interes publike @ Rijeka

Predstavljen je novi bolid Maria Jurišića…

Video prilog sa svečanog otvorenja te predstavljanje novog sportskog bolida Maria Jurišića pogledajte u nastavku, dok veliku fotogaleriju možete pogledati na ovom linku

Mario Jurišić, Miroslav Krpan i Goran Petrc

Rijeka – Četvrta međunarodna izložba sportskih automobila, kartinga i motocikala, oldtimera i pratećih sadržaja okupila je jučer zavidan broj posjetitelja koji su ispunili prostor Brodokomercovog prodajnog centra Vežica prilikom svečanog otvorenja manifestacije ”RI oktan sport fest – BK.nova 2018.“

Uz pozdravne riječi Miroslava Krpana, organizatora i začetnika spomenute manifestacije, koji je predstavio i rekordan broj izložaka, tj. 48 vozila na četiri kotača i 18 motocikala, prisutnoj publici obratio se i pročelnik kabineta župana Primorsko-goranske županije, Goran Petrc. svečano otvorenje obilježilo je predstavljanje novog sportskog bolida Maria Jurišića, a radi se o Audiju A4 STW SF37, s kojim će konkurirati za sam vrh hrvatskog automobilizma u narednim sezonama, ali i opraštaj od kartinga mladog asa Adriena Meseca, dobitnika Zlatne kacige HAKS-a, koji će daljnju karijeru razvijati na nogometnim travnjacima.

Veliki interes publike

Vinko Surina doajen hrvatskog moto sporta, Mladen Črnjar, čelnik automotodroma Grobnik i moto kluba Kvarner sa svojim suradnicima, Veljko Karabajić predsjednik i Darko Ivošević glavni tajnik Zajednice tehničke kulture Primorsko-goranske županije te Marin Turčić član uprave tvrtke Brodokomerc.nova Rijeka samo su neki od sportskih djelatnika koji su uveličali otvorenje uz brojne vozače i ljubitelje oktanskog svijeta.

Podsjetimo, start nove hrvatske automobilističke sezone povod je da riječki Autoklub „RI autosport“, pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije i Župana PGŽ, četvrtu godinu za redom organizira jedinstvenu manifestaciju u nas „RI oktan sport fest – BK.nova 2018.“ što je naziv petodnevne manifestacije koja je u prostorima Brodokomercovog prodajnog centra Vežica, okupila 66 sportskih automobila, kartinga, motocikala, oldtimera, te pratećih segmenata oktanskog sporta u nas.

Adrien Mesec

Prvi je puta nova sezona tako najavljena 2015. godine, pa će to biti mjesto gdje će brojni ljubitelji brzina na izložbenom prostoru moći vidjeti automobile svih disciplina, a ove godine i većim dijelom moto sporta, vozila kojima su brojni asovi, prvenstveno s područja Kvarnera, Gorskog kotara i Istre ostvarili vrhunske rezultate, brojne pobjede, naslove prvaka, obarali rekorde i mamili pljesak adrenalinom nabijenog gledateljstva uz staze.

A činit će to i ove sezone.

Izlošci Vinka Surine

Tako se na izložbi mogu vidjeti automobili – Marija Jurišića, Saše Radole, Sandija Jugovca, Denisa Močiboba, Ivana Juranića, Mladena Sigurnjaka, Tonija Malinaricha, Nenada Hrvatina, Dorijana Kljuna, Ive i Nenada Damarije, Luise i Vlade Božičević, Tomasa Hrvatina, Igora Krište, Edija Kuharića, Matea Butorca, Sergia Mišćenića, Denisa Šrolera i brojnih drugih. Pažnju plijeni skupina Abartha, te zanimljivih povijesnih automobila, formula mađarskog internacionalca Laszla Szasza, Formula Student riječkog Riteh racing teama.

Abarth

Svoje mjesto našli su i brojni motocikli i kartinzi različitih klasa koji će kroz mjesec dana početi novu sezonu utrkom u Novom Marofu. Također, izložen je dio bogate zbirke raritetnih povijesnih motocikala Vinka Surine i obitelji Barak, kao i reprezentativne primjerka Marina Radana.

Među motociklistima predstavili su se višestruki međunarodni prvak Zoran Salopek, te promotor i novi organizator Alpe Jadran moto prvenstva riječki „Lutec team“. Zastupljeni su predstavnici Hrvatske, Mađarske, Italije i Slovenije, a prostor je obogaćen mnoštvom fotografija i brojnim plakatima priredbi, nekih starih i 40 godina, uz posebnu pažnju na 40 godina Automotodroma Grobnik.

Dio izloženih motocikala

Također, organizator je pripremio i poklone sretnim posjetiteljima čija će se imena saznati na završnici manifestacije. Autoklubu „RI autosport“ punu je podršku realizaciji ovog projekta dao domaćin i partner Brodokomerc.nova Rijeka, Automotodrom Grobnik i Moto klub Kvarner, te Autocentar Marinići čiji je jedan prodajni prostor upravo u sklopu vežičkog centra. Medijski partneri su Novi list, www.sportcom.hr, www.poduckun.net, www.automania.hr, www.automanija.com, www.racing.hr, www.shifttv, i www.riautosport.hr. U riječkom Caffe baru Iskra, jednom od partnera organizatora, postavljena je „izložba o izložbi“, niz fotografija kojima se pozivaju ljubitelji brzina i oktana na Vežicu.

Izložba se može se besplatno razgledati od 8 do 20, dok je posljednji dan 24. ožujka, otvorena do 17 sati kada se i službeno zatvara dodjelom zahvalnica sudionicima i partnerima.

Video prilog sa svečanog otvorenja te predstavljanje novog sportskog bolida Maria Jurišića pogledajte u nastavku, dok veliku fotogaleriju možete pogledati na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net
Foto, video: PodUčkun.net

error: Content is protected !!