[VIDEO/FOTO] Počela utrka 100 milja Istre: Na avanturu dugu 168 kilometara krenulo 180 trkača

Na putu od Labina do Umaga, uz 168 kilometara, natjecatelji moraju savladati i oko 7.000 metara nadmorske visine. Staza naime vodi preko svih značajnih vrhova Učke i Ćićarije, pa uz dobru kondicijsku pripremljenost važno je biti i mentalno jak

Labin/Lovran – Oko 180 trkača iz 50 zemalja okupilo se u Labinu na startu 168 kilometara duge utrke 100 milja Istre. Pandemijske godine utjecale su i na ovu manifestaciju koja 2020. godine nije održana, pa su zaljubljenici u planinsko trčanje na duge staze s posebnim emocijama dočekali start.

Na putu od Labina do Umaga, uz 168 kilometara, natjecatelji moraju savladati i oko 7.000 metara nadmorske visine. Staza naime vodi preko svih značajnih vrhova Učke i Ćićarije, pa uz dobru kondicijsku pripremljenost važno je biti i mentalno jak.

Radi se o takozvanoj crvenoj stazi koja je najteža, ali i najljepša iz asortimana utrke 100 milja Istre. Prostire se od istočne obale Istre, preko Plominske gore, Učke i Ćićarije do pitome unutrašnjosti sa završetkom na zapadnoj obali Istre u gradu Umagu.

Uzduž ove staze, natjecatelji će iskusiti sve aspekte trail trčanja – od tehničkog terena, trčanja uz more, škrapa, urbanih sredina srednjovjekovnih gradića, staru prugu, blatnjave doline i sve to začinjeno panoramama koje oduzimaju dah.

No, ovisno o svojim sposobnostima, natjecatelji mogu birati i utrku od 128 kilometara, 67 kilometara i 41 kilometar.

Počela Utrka 100 Milja Istre: Na Avanturu Dugu 168 Kilometara Krenulo 180 Trkača

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!