[VIDEO/FOTO] Posljednje pripreme pred otvorenje čarobnog Adventa uz more

Što je naš fotoreporter zabilježio provjerite u velikoj fotogaleriji i video isječku…

Opatija – U tijeku su završne pripreme za početak Najljepšeg Adventa uz more koji nam od 26. studenog do 9. siječnja nudi Opatija, uz bajkovito osvijetljene parkove i šetnice. Središte Adventa u Opatiji ponovo će biti Umjetnički paviljon Juraj Šporer i park koji ga okružuje, a blagdanska će se atmosfera ove godine osjetiti i na novim lokacijama, među kojima je i Slatina, odnosno potez od hotela Savoy do ville Madonna.

– Prošle godine Opatija je zasjala u najljepšem sjaju i ti su prekrasni kadrovi obišli čitav svijet. Zadovoljstvo posjetitelja najveća je nagrada za naš trud, a svake godine podižemo ljestvicu kvalitete, nastojeći ne samo ispuniti već i nadmašiti želje naših gostiju. Ponosni smo što ove godine opatijski Advent nosi oznaku „Best Christmas Lights“ utjecajne turističke organizacije European Best Destinations, koja je Opatiju svrstala među najljepše uređene europske gradove tijekom Adventa, uz bok svjetskim gradovima poput Londona, Monte Carla, Madrida, Nice i Praga, istaknula je Suzi Petričić, direktorica TZG Opatija.

Opatijski Advent započet će 26. studenog kada će cijelim gradom zasvijetliti raskošna dekorativna rasvjeta, dok će 25 osmišljenih adventskih lokacija biti spremno za posjetitelje.

– Blagdanska atmosfera proširit će se već poznatim adventskim lokacijama poput Parka Angiolina, Parka sv. Jakova, Ljetne pozornice, prostorom ispred U.P. Juraj Šporer, ali i nekim novim lokacijama – uz lungomare i na terasama brojnih opatijskih hotela. Nadamo se da će Advent ove godine disati punim plućima i da će naši posjetitelju uživati u prekrasno uređenim parkovima i lungomaru, ali i u okusima i mirisima cimeta, kuhanog vina, gastro-delicija te raznovrsnim programima, rekla je Petričić, istaknuvši kako je program osmišljen s ciljem postizanja optimalne ravnoteže između sigurnosti i opuštanja koje je svima potrebno na kraju još jedne izazovne godine, dodala je Petričić.

error: Content is protected !!